Annonce
Viborg Nyt

Salg af bøger om ferie i Danmark er flerdoblet

Bog & Idé har øget salget markant på feriebøger om Danmark. Pressefoto
Annonce

Viborg: Mange dansker har valgt at holde ferie i Danmark i år, og det har en afsmittende effekt hos boghandlerne.

Hos Bog & Idé, der har en afdeling i Sct. Mathias Centret, er titler som ”Vandreture i Danmark” og ”Bilture i Danmark” solgt i mere end dobbelt så mange eksemplarer som sidste år og ligger i henholdsvis indeks 250 og 287 (100 er det samme som sidste år, red.). Det skriver boghandlen i en pressemeddelelse.

Også ”Cykelture i Danmark” har solgt godt - over tre gange så godt som i 2019 og ligger i indeks 369. Samtidig har bøger om specifikke danske destinationer fået et kraftigt boost. ”Turen går til Bornholm” og ”111 steder i København som du skal se” ligger begge omkring indeks 180.

- Det er der selvfølgelig nogle sundhedsmæssige årsager til, men coronakrisen har også fået os til at se mere indad og værdsætte det nære, ligesom mange af os har fået øjnene op for de mange udenlandsrejsers konsekvenser for klimaet,” siger adm. direktør i Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen.

Det er ikke kun rejsebøger, der mærker øget opmærksomhed i corona-tiden:

- Danskerne har i den grad fået øjnene op for bøger og læsning, og der bliver købt godt ind af læseoplevelser til ferien for tiden. Det er særligt den skønlitterære genre, som er i vækst i øjeblikket, og krimier, hvor der er skruet ekstra godt op for action-knappen, er også populære, siger Marianne Lyngby Pedersen.

Den øgede opmærksomhed var dog kun delvis for Bog & Idé i Viborg, der var lukket fra 18. marts til 11. maj, da boghandlen var placeret i et storcenter, og disse var tvunget til at holde lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce