Annonce
Viborg Nyt

Bagedysten-Victoria sælger velgørenhedskage i Ørum og Bjerringbro

Victoria Askjær er sammen med Konditorbageren for at lave en kage, der skal samle penge ind til Danmarks Indsamlingen. Pressefoto
Løgstrup-pigen Victoria Askjær fra Den Store Bagedyst er medudvikler af en velgørenhedskage for børn på flugt. Hver solgte kage giver fem kroner til Danmarks Indsamlingen. Kagen sælges blandt andet hos Konditorbageren i Ørum og Bjerringbro fra 20. januar.
Annonce

Løgstrup/Ørum/Bjerringbro: Et samarbejde der er gået i kage. Men på den gode måde.

Sådan kan man beskrive aftalen mellem den lokale bagedyst-deltager, Victoria Askjær fra Løgstrup, og Konditorbagerne landet over. Blandt andet i Ørum og Bjerringbro. Det skriver Konditorbageren i en pressemeddelelse.

Sammen har de lavet en kage, hvor en del af overskuddet går til Danmarks Indsamlingen. Fem kroner pr. kage går videre til nødlidende.

- Jeg har selv to små børn og ved, hvor meget det betyder for et barn at kunne føle sig tryg. At være på flugt må være noget af det mest utrygge, et barn kan opleve. Det gør dem magtesløse. De har brug for, at der er nogle, der passer på dem og hjælper dem med at tilegne sig de redskaber, de skal bruge resten af livet, siger Victoria Askjær, der konkret står bag sammensætningen af kagen i form af de smage og elementer, der indgår i den.

En kage, der er godt og grundigt gennemtestet.

- Jeg har allerede bagt den masser af gange, og jeg kan sige så meget, at mine drenge elsker den. Men I må vente lidt endnu med at smage den, siger den 29-årige alenemor og mesterbager.

Annonce

Håb om 200.000 kroner

Kagen sælges under overskriften "god smag for en god sag", og Victoria Askjær håber på, at initiativet kan indbringe på den gode side af 200.000 kroner, hvilket Konditorbagers direktør, Morten Lapholm, vurderer er et realistisk bud.

Kagen består af en mazarinbund penslet med fin mørk chokolade, æblekompot med et tvist af citron og kardemomme, omkredset af en hvid chokolademousse lavet på den fineste hvide belgiske chokolade. På toppen er kagen pyntet med marengstoppe, den samme hvide belgiske chokolade som i moussen og strimler af citronskal.

Ved siden af sine bageprojekter arbejder Victoria stadig indenfor det socialpædagogiske område på et bosted på Viborg-egnen. Tiden lige efter optagelserne i juli brugte hun til at komme på plads i hverdagen igen, hvilket hun nød meget, for hun er ikke skabt til at være konstant midtpunkt, som hun udtrykker det.

- Jeg så kager overalt i den periode og fandt inspiration i de mest pudsige ting, der ikke altid havde så meget at gøre med bagværk. Nu foregår det i et andet tempo, og det er rart. Så må vi se, hvad fremtiden byder på området. Jeg er åben for input og god til at være sammen med andre mennesker, og det skal jeg holde fast i - dét og muligheden for at være kreativ.

Victoria Askjærs kage bliver solgt over hele landet hos Konditorbagers butikker fra den 20. januar.

Danmarks Indsamlingen 2020 går til børn på flugt. Bag indsamlingen står 12 humanitære organisationer og DR. Danmarks Indsamlingen har fundet sted siden 2007 og har i alt indsamlet mere end 1 milliard kroner gennem årene. Vanen tro afsluttes indsamlingen med et stort live TV-show, der i år finder sted lørdag den 1. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce