Annonce
Viborg Nyt

Begyndte som opvaskere for 10 år siden: Torsdag genåbner to ambitiøse kokke Den Gyldne Okse

Makkerparret Rune Møller Andreassen (t.v.) og Niklas Plougmann ser frem til, at de torsdag kan genåbne "Den Gyldne Okse". Foto: Thomas Mark
Et ungt men alligevel erfarent makkerpar står torsdag i spidsen for genåbningen af Den Gyldne Okse. Der er sommerfugle i maven, men også helt rolige hænder hos de to nye frontmænd.

Viborg: Niklas er 24 år. Rune 25.

Det er to ganske unge herrer, der torsdag står bag genåbningen af et af Viborgs mest ikoniske spisesteder, Den Gyldne Okse, der lukkede august sidste år. En restaurant, som i øvrigt er ældre end de to kokke, som nu skal drive den.

Men det får ikke Niklas Plougmann eller Rune Møller Andreassen til at ryste på hånden. I disse dage går de og gør det sidste klar, inden gæsterne igen kan besøge Den Gyldne Okse på torsdag, og det værste er overstået, lyder det fra de to med henvisning til, at alkoholbevillingen og det øvrige papirarbejde nu er på plads.

Annonce

Nu skal det handle om maden, gæsterne og åbningsdagen.

- Serveringen og alt det daglige har vi jo styr på. Det har vi gjort 1000 gange før. Nu glæder vi os egentlig bare til at åbne. Det bliver sjovt, og der er selvfølgelig lidt sommerfugle i maven, siger Rune Møller Andreassen.

Både han og Niklas Plougmann ser ikke deres unge alder som en udfordring. Erfaring har kokkene ifølge dem selv nok af, da de begge er begyndt i branchen i en ung alder.

- Det har også altid været en drøm at have sit eget. Meningen med at tage kokkeuddannelsen er at få sit eget. Det sjoveste er at have hånden på kogepladen. Og jeg er helt sikker på, at vi begge har den erfaring, der skal til, siger Rune Møller Andreassen.

Han begyndte som opvasker i en alder af 14 år. Samme historie kan medforpagter Niklas Plougmann fortælle. Han stod med de brugte tallerkner og glas på Annexet i Skive og begyndte allerede dengang at suge til sig med viden om, hvordan en restaurant skal drives.

- Jeg kom siden i køkkenet, og herfra tog jeg min kokkeuddannelse og læreplads på Højslev Kro. Så vi er måske unge, men vi har sådan set mange års erfaring, lyder det fra Niklas Plougmann.

Niklas Plougmann og Rune Møller Andreassen har menuen og planen klar for de første serveringer som forpagtere af Den Gyldne Okse. Foto: Thomas Mark

Mens Rune Møller Andreassen kommer fra Fur Bryghus, hvor han har stået i køkkenet de sidste fire år, så kommer Niklas Plougmann fra Højslev Kro. Stedet, som også har "klækket" en ung Zeid Hafed Laursen, der for fire år siden åbnede Restaurant Rod som 27-årig - og siden har nydt god succes.

- Det er ikke som sådan, at vi har tænkt over, at Zeid kommer fra Højslev Kro og har åbnet en restaurant i Viborg. Vi har mere tænkt på, at Viborg er en god by at drive restaurant i. Man har hørt meget godt om Den Gyldne Okse, og at folk har været glade for at komme her. Der er en dejlig gårdhave og nogle flotte historiske lokaler, som indgyder til en hyggelig aften, siger Niklas Plougmann.


Det har også altid været en drøm at have sit eget. Meningen med at tage kokkeuddannelsen er at få sit eget. Det sjoveste er at have hånden på kogepladen. Og jeg er helt sikker på, at vi begge har den erfaring, der skal til.

Rune Møller Andreassen, kok og forpagter af Den Gyldne Okse


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce