Annonce
Viborg Nyt

Bilka bestiller rekordordre i Viborg Bryghus: Penge øremærkes til etablering af nyt bryggeri

Bilka har tømt Viborg Bryghus for sommerøllen Pink. Det betegnes som det største enkeltsalg i bryghusets historie. Foto: Morten Pedersen
Aldrig før har bryghuset solgt så stort et parti af en enkelt øl til en forhandler, mens Bilka bliver eneforhandler af en meget populær sommer-øl.
Annonce

Viborg: "Pink".

Sådan lyder navnet på Viborg Bryghus’ lyse sommerbryg med en smag af hindbær, som kom på markedet sidste år.

Og selvom øllen hurtigt blev en succes, så kom det alligevel bag på administrerende direktør Kasper Nielsen, at Pink skulle ende med at blive en rekordsællert fra bryghuset.

Årets første omgang bryg på cirka 750 liter blev fordelt på flasker og fustager - og den er for længst solgt. Siden er to portioner brygget, og de 3000 flasker blev solgt i et hug fra Viborg Bryghus til Bilka, der dermed har købt rub og stub og bliver eneforhandler af øllen denne sommer.

- Det er det største salg af et enkelt produkt i bryghusets historie. Det er vi ret stolte af, og det rammer også lige ned i mit Viborg-hjerte, siger Kasper Nielsen.

Den ganske særlige handel kom i hus, da folkene fra Bilka-ledelsen tidligere på året besøgte Viborg Bryghus. Her, mens de blev vist rundt mellem øl-kedlerne, fik de fortællingen om et bryghus, der søger et nyt sted at være, så man kan samle produktionen og gøre den mere effektiv.

Efterfølgende tog varehuschef i Bilka, Claus Frederiksen, fat i Kasper Nielsen for at lave en aftale.

- Og det handlede ikke om at sælge så meget som muligt eller så billigt som muligt. I stedet handlede det om at lave et godt samarbejde mellem to lokale virksomheder, der kunne komme os begge til gode, fortæller Kasper Nielsen.

Annonce

Samarbejde

Det med at komme begge parter til gode er Claus Frederiksen fuldstændig enig i.

Fredag den 3. juli kan han stille Pink-flaskerne frem i Bilka på en fremtrædende plads ud mod hovedgangen, lige inden man drejer ned om hjørnet mod de øvrige øl i butikken. Her vil de lyserøde flasker snart fylde træhylderne ud.

Fra fredag den 3. juli har Claus Frederiksen hylderne fyldt med Pink. Foto: Morten Pedersen

Indtil da er der kun en enkelt Pink-øl i Bilka, og den står varehuschefen med i hånden. Han glæder sig over, at Bilka bliver eneforhandler af Pink denne sommer.

- Vi tror på, at det er noget, vores kunder bliver glade for, og samtidig kan vi også støtte Viborg Bryghus i dets planer om udvide, fortæller Claus Frederiksen og fortsætter:

- Det er jo også sjovt, at vi kan præsentere en specialbryg, som kun er på gaden på et sæsonbestemt tidspunkt. Vi ved, at der er efterspørgsel, og man har ikke kunnet få det et stykke tid nu. Derfor tør vi også tage så mange flasker ind, fordi vi tror på, at det er noget, folk vil have.

Og nu stiger prisen vel ikke med 10 kroner pr. flaske, når Bilka er eneforhandler?

- Nej, det bliver samme pris som altid. Men faktisk sætter vi nok en begrænsning den anden vej, hvor vi siger maksimalt seks øl per køb, så vi kan glæde mange kunder, siger Claus Frederiksen.


Pink har oplevet efterspørgsel fra hele landet og sågar også Norge og Færøerne. Så vi har ramt noget, der er unikt, og selvom folk måske ikke normalt er til de frugtige øl, så kan vi måske lokke dem til at smage den

Kasper Nielsen, administrerende direktør i Viborg Bryghus


Annonce

Synlighed

For Viborg Bryghus betyder det også noget, at man kan fortælle historien om Pink gennem Bilkas store kundestrøm og med den markante placering i butikken.

- Der går tusindvis af kunder forbi hver dag, og her skiller vores øl sig ud. Synlighed er vigtigt, og det er et af de steder, hvor vi har forsøgt at rykke os den seneste tid, siger Kasper Nielsen.

Pink er af øltypen berliner weiss - altså en hvedeøl - der er tilsat hindbær. Alkoholprocenten er nede på 3,8, og det anbefales at drikke den i et champagneglas med isterninger. Foto: Morten Pedersen

Og Pink er allerede blevet en øl, der bliver lagt mærke til.

- Pink har oplevet efterspørgsel fra hele landet og sågar også Norge og Færøerne. Så vi har ramt noget, der er unikt, og selvom folk måske ikke normalt er til de frugtige øl, så kan vi måske lokke dem til at smage den. Og hvem ved, måske er det også noget for dem, siger Kasper Nielsen og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at folk ligger i kø om natten ude foran, men det bliver tæt på, for den er altså efterspurgt.

Og så må folk fra Norge og Færøerne også tage turen til Bilka i Viborg?

- Ja, de skal være velkomne. Og de må også gerne købe andet med hjem, lyder det med et smil fra Claus Frederiksen.

Annonce

Nyt bryggeri

Ud over indtægten fra salget af de 3000 øl smider Bilka fem koner ekstra oveni hver øl, der sælges. Det giver 15.000 kroner ekstra, hvis Pink-øllen som forventet bliver udsolgt.

Pengene fra salget er øremærket et nyt bryggeri, og hos bryghuset er man ved at indsnævre mulige lokationer. Viborg Bryghus’ ledelse er kommet frem til, at de vigtigste ting i den forbindelse er at holde omkostningerne nede samt en øget effektivisering i bryggeriprocessen.

Ud over at købe 3000 flasker sender Bilka fem kroner tilbage til Viborg Bryghus per solgt Pink-øl. Foto: Morten Pedersen

Det kræver en bygning, hvor der er højt til loftet - gerne mindst fem meter, ligesom der skal være rummeligt i form af mange kvadratmeter. Netop sådan en bygning har bryghuset i kikkerten, men vælger man denne bygning, må man også forlade den absolutte midtby.

- Vi har ikke lagt os fast på noget, men det bliver nok et sted med mere end fem minutters gang fra midtbyen. Det kan ende med, at vi skal helt uden for bygrænsen, men vi satser stadig på, at bryggeriet skal være i gåafstand fra centrum, siger Kasper Nielsen, der også åbner for, at Viborg Bryghus spreder sine aktiviteter rundt om i byen.

- Der er ingen, som siger, at vi skal have produktion, lager og udskænkning samme sted. Det ville være fedt, men det skal også kunne fungere, og her er produktionen bare vigtig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Viborg Nyt

Donation til Mødrehjælpen

Viborg Nyt

Ryd op i roderiet

Viborg Nyt

Adventsudstilling over to gange

Annonce