Annonce
Viborg Nyt

Bilka lukker sin nonfood-afdeling

Her er et nonfood torv i Viborgs Bilka ved at blive tømt som forberedelse til en omflytning natten mellem den 30. og 31. december. Foto: Bilka
Ifølge Bilka er der lovhjemmel til at holde både food- og nonfood-afdelingerne åbne, men for at undgå yderligere diskussioner om regler og lovgivning har butikken valgt at lukke sin nonfood-afdeling fra og med 31. december. Man kan dog stadig købe fornødne varer fra nonfood-afdelingen.
Annonce

Viborg: Når kunderne træder ind i Viborgs Bilka fra 31. december og fremefter, bliver det en noget anderledes butik at komme ind i.

I hvert fald ind til regeringens restriktioner om nedlukning af udvalgsbutikker ophæves.

For selvom man hos Bilka er sikker på, at man har loven med sig i forhold til at have åbent i sine to-delte butikker - heriblandt Viborg - har ledelsen i Salling Group alligevel valgt at lukke ned for den ene halvdel - nonfood-afdelingen.

- Vi har siden marts fulgt alle regler og anbefalinger. Der er imidlertid rejst tvivl om, hvordan reglerne for et todelt Bilka-varehus skal tolkes. Derfor vælger vi nu af egen drift at lukke den ene side i de to-delte Bilka-varehuse, skriver kommunikationsansvarlig i Salling Group, Kasper Reggelsen i en mail til avisen.

Han fortsætter:

- Hverken under den første nedlukning i marts eller senere har det givet anledning til tvivl om fortolkningen af reglerne. Og vi har på intet tidspunkt oplevet andet end konsensus om, hvordan retningslinjerne skal tolkes. Men for at sikre myndighederne optimal arbejdsro til at håndtere den aktuelle situation, vælger vi af egen drift at lukke den ene side i de to-delte varehuse.

Annonce

Lokal anmeldelse

En af dem, der har rejst tvivl om reglerne, er indehaveren af MID Hobby, Allan Carøe Sørensen. Han har skrevet flere mails til avisen vedrørende de forhold, som han mener er urimelige, ligesom han har anmeldt sagen til politiet, så ordensmagten kunne se nærmere på det.

Ifølge Allan Carøe Sørensen afviste politiet i første omgang, at Bilka overtrådte reglerne, men MID Hobby-ejeren mente stadig, at lovgivningen var uklar. Derfor bad han politiet om at få sagen genoptaget, og han afventer en redegørelse fra politiets jurister efter nytår.

- Uanset udfaldet af politiets undersøgelser mener jeg, at Bilka har truffet den rigtige beslutning ved at lukke nonfood-afdelingen ned. Intentionen med regeringens tiltag må være, at der handles så lidt som muligt, så det er det rigtige at gøre, siger Allan Carøe Sørensen.

Annonce

Det muliges kunst

I Bilka har varehuschef Claus Frederiksen brugt 30. december på at flytte de mest fornødne varer fra nonfood-afdelingen ud i arkaden, så kunderne stadig kan få bleer, shampoo og toiletpapir med mere.

Men der kan ikke blive plads til alle dagligvarer.

- Det er det muliges kunst og en logistisk udfordring, hvor vi kører de varer frem, som der er mest brug for inden for et udvalg af rengøring, personlig pleje og ting til babyer. Vi kører også et meget snævert udvalg af dyrefoder frem, mens der eksempelvis nok ikke bliver plads til parfumer, fortæller Claus Frederiksen.

I starten af januar bliver der dog et større udvalg til kunderne.

- Når vi har sendt vores nytårsmenuer ud af bistroen, vil vi også inddrage den del til at sælge dagligvarer fra nonfood. Vi skal lige have afsluttet julen og nytår ordentligt, og så kan vi tilbyde flere varer igen, slutter Claus Frederiksen.


Vi har på intet tidspunkt oplevet andet end konsensus om, hvordan retningslinjerne skal tolkes. Men for at sikre myndighederne optimal arbejdsro til at håndtere den aktuelle situation vælger vi af egen drift at lukke den ene side i de to-delte Bilka-varehuse

Kasper Reggelsen, kommunikationsansvarlig i Salling Group
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce