Annonce
Viborg Nyt

Bilka skal renoveres og udbygges for mere end 50 millioner kroner

Claus Frederiksen har i sin tidligere stilling hos Salling Group været med til at ombygge 13 Bilka-butikker i Danmark. Nu skal han stå for "sin egen" i Viborg. Foto: Morten Dueholm
En kæmpe istandsættelse af Bilka er på vej fra starten af 2020. Allerede i uge 2 går et stort arbejde i gang med at bygge et større og bedre Bilka.
Annonce

Viborg: - Det bliver lidt ligesom at sætte et nyt køkken op. Det kan godt være lidt træls undervejs, men det bliver rigtig godt, når det står færdigt.

Den relativt nye varehuschef, Claus Frederiksen, har svært ved at skjule sin begejstring over de planer, som Salling Group har med Bilka i Viborg. Forbedringer der kommer til at løbe op i mere end 50 millioner kroner.

Afdelingen med fødevarer - food - bliver hele 582 kvadratmeter større. Lageret bliver udbygget, så der kommer 1480 kvadratmeters tilbygning i området, der peger væk fra hovedindgangen. Madkølerne og frysere går fra at løbe 172 meter til at blive 311 meter - altså tæt på en fordobling. Ja, selv kasseapparaterne skiftes ud, så de bliver 30 procent hurtigere til at køre varer igennem.

Det er dog ikke alt, der vokser under renovationen af Bilka.

Selve indgangsområdet - arkaden - med bager, kiosk, kundeservice og food-to-go bliver mindre, da det blandt andet er her, food-afdelingen gør et indhug. Det betyder også, at den ene af de to indgange sløjfes, så der fremover kun bliver én ind- og udgang.

- Vi må ikke udvide foodafdelingen, men når vi inddrager plads fra lageret og arkaden, kan vi finde de her små 600 kvadratmeter, fortæller Claus Frederiksen og fortsætter:

- Kunderne kommer til at opleve, at vi bliver moderniseret og får større kapacitet i vores køle- og fryseafdeling. Det, vi har nu, er meget slidt og for småt.

- Kunderne kommer til gengæld ikke direkte til at mærke, at vi får et større lager - men vi kommer til at få en bedre drift, og det kommer kunderne så alligevel til at mærke i sidste ende, da vi bliver bedre til at have varer i butikken, så der ikke bliver udsolgt, og vi nemmere kan finde ting frem fra lageret.

Det ændres i Bilka

Fødevareafdelingen vokser fra 2096 til 2678 kvadratmeter

Madkølere og frysere vokser fra 172 til 311 meter

Der bygges 1480 kvadratmeter lager

To ind- og udgange i bygningen bliver til én

Der kommer to indgange til parkeringspladsen

Arkaden med blandt andet bager og kiosk gøres mindre

Flaskeautomaterne placeres på den anden side af bygningen

To kasseapparater fjernes i non-food – men nye kasseapparater, der er 30 procent hurtigere, installeres

Annonce

Fortsat delt i to

Mens Bilka-bygningen grundet lageret bliver større, og der kommer mere plads i food-afdelingen, så bibeholdes opdelingen mellem food og non-food.

- Det kommer vi desværre ikke til at lave om på. Det første, alle kunder spørger om, er, hvorfor vi er delt i to. Rent lovgivningsmæssigt må vi ikke samle de to afdelinger, så med mindre lovgivningen bliver ændret, vil de fortsat være delt, siger Claus Frederiksen med henvisning til, at fødevarebutikker ikke må være mere end 3500 kvadratmeter.

Hvis non-food og food blev slået sammen, vil den del af butikken langt overstige 8000 kvadratmeter.

Annonce

Bedre til- og frakørsel

Til gengæld kan Claus Frederiksen glæde sig over en anden lovmæssig lempelse.

Bilka her nemlig fået grønt lys til, at man fra rundkørslen ved Jægersborgvej både kan køre ind og ud fra parkeringspladsen, hvor der før kun var udkørsel.

- Vi laver en tosporet vej på ydersiden af parkeringspladsen samt ind- og udkørsel ved den anden rundkørsel, og det kommer til at afhjælpe trafikken ganske betydeligt, vurderer Claus Frederiksen.

Avisen vil løbende dække arbejdet med at udbygge og renoverer Bilka. Renoveringen af butikken kommer efter planen til at løbe fra anden uge i januar frem til sidst i marts, mens planen er, at arbejdet med tilbygningen af lageret forventes påbegyndt i midten af april – og aktuelt er berammet til at være færdigt i løbet af sommeren.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce