Annonce
Viborg Nyt

Bilsalget mere end halveret i januar

Mens salget af de traditionelle benzin- og dieselbiler er styrtdykket i januar, så er el- og hybridbiler godt med i salgstallene. PR-Foto: De Danske Bilimportører
Ifølge De Danske Bilimportører er der i Region Midtjylland indregistreret 52,7 procent færre biler end i januar sidste år. På landsplan er der solgt det laveste antal biler siden marts 2009.
Annonce

Viborg: Bilforhandlerne må godt sælge biler, men kunderne må ikke komme ind til bilforhandlerne grundet corona-restriktionerne.

Og det er et fåtal af kunderne, der benytter sig af de nye muligheder såsom "hjemme-fremvisning og -prøvekørsel", skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Det kan læses direkte i salgstallene.

I alt kom der 1876 nye biler ud på vejene i Region Midtjylland i den forgangne måned. Til sammenligning blev der i gennemsnit indregistreret 3260 nye personbiler om måneden sidste år i det midtjyske.

Region Midtjylland er faktisk den af de fem regioner, der oplevede den største salgsnedgang i januar i forhold til januar 2020.

Om januar måneds bilsalg siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

- Ovenpå vedtagelsen af det nye afgiftssystem var der lagt i kakkelovnen til, at januar skulle blive en rigtig god måned for os. Det satte corona imidlertid en stopper for. Vi forstår naturligvis corona-situationens alvor, men appellerer samtidig til, at myndighederne vil gribe restriktionerne af detailhandlen mere nuanceret og differentieret an, siger han og fortsætter:

- De fleste bilforhandlere i Region Midtjylland har mange hundrede kvadratmeter til rådighed og har dermed rigtig gode forudsætninger for at fremvise deres biler på en forsvarlig og corona-venlig måde. Vi foreslår, at kunderne booker tid til fremvisning, så man undgår trængsel hos forhandlerne - og kødannelse udenfor.

Annonce

Grønne biler på ret køl

Et sted er der dog fremgang i bilbranchen.

Salget af de grønne biler fortsætter ufortrødent trods corona-nedlukningen.

Næsten en fjerdedel af de nye biler i Region Midtjylland var enten el- eller plug-in hybridbiler i januar måned. Andelen var omkring 17 procentpoint højere end andelen i Midtjylland i samme måned sidste år.

Særligt gjorde plug-in hybriderne sig positivt bemærket. De øgede deres markedsandel i Region Midtjylland med cirka 14 procentpoint i den forgangne måned i forhold til januar 2020. Helt præcist kørte der 343 nye plug-in hybrider ud på de midtjyske veje i sidste måned.

- Det er godt at se, at de grønne biler klarer sig godt trods corona-nedlukningen. Vi er dog ikke i tvivl om, at månedens grønne total havde været væsentligt højere, hvis ikke det havde været for corona. Ydermere har der også været udfordringer med implementeringen af det nye afgiftssystem, som også kan have påvirket det grønne bilsalg negativt. At det opladelige bilsalg alligevel har klaret sig så godt, som det har, vidner om, at den grønne omstilling er på rette spor i Midtjylland såvel som i resten af landet, siger Mads Rørvig.


De fleste bilforhandlere i Region Midtjylland har mange hundrede kvadratmeter til rådighed og har dermed rigtigt gode forudsætninger for at fremvise deres biler på en forsvarlig og corona-venlig måde. Vi foreslår, at kunderne booker tid til fremvisning, så man undgår trængsel hos forhandlerne - og kødannelse udenfor.

Mads Rødvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce