Annonce
Viborg Nyt

Blandet åbningsdag på Viborgs restauranter: Alt fra glade kunder til for få kunder

Hos Nytorv 11 kunne Ann Britt Bach notere sig fuldt hus på åbningsdagen. Foto: Thomas Mark
Der var både glæde og ærgrelse hos Viborgs restauratører på åbningsdagen for serveringsstederne. Hos Nytorv 11 meldes der om fuldt hus, mens Café Morville havde fuld bemanding og få gæster.

Viborg: Ingen i restaurationsbranchen har med sikkerhed vidst, hvad onsdag den 21. april ville bringe.

Og dog… For gæsterne, der ønsker at sidde indenfor, må booke et bord mindst en halv time i forvejen, så på den måde var der da lidt styring på åbningsdagen.

Sådan var det i hvert fald hos Nytorv 11. Her kunne indehaver Ann Britt Bach melde om en fuldt booket restaurant både onsdag aften og i den kommende weekend. Og 30 gæster havde bestilt bord i restauranten til frokost.

Annonce

- Det har været en fin start. Vi har kun ledige borde udenfor her til aften, meldte Ann Britt Bach, som blandt andet også kunne fortælle om 10 engelske gæster, der har valgt at takke ja til et udendørs bord til aftenservering.

Og det blev i otte graders varme til forskel fra gårsdagens 18 - samt med en del mere vind.

- Det er jo lidt ærgerligt, at vejret lige er slået om. Men det kan vi ikke styre, konstaterede hun.

Mange af gæsterne på Nytorv 11 har bestilt over nettet, så det er ikke alle, Ann Britt Bach har talt med. Men hun kan fortælle, at stemningen var god både indenfor og udenfor, hvor omkring 15-20 gæster havde slået sig ned ved halv fem-tiden.

- Folk er glade, og jeg har ikke hørt nogen, der var negative. Det kan godt være, at man har en mening om, hvordan det her foregår, men når folk kommer herind, så løser det sig, sagde Ann Britt Bach og fortsatte:

- Hvis man sidder ude, men gerne vil ind, og vi har plads, så går vi også ind og booker en plads til dem. Så kan de nyde en kold øl udenfor, mens de venter på at komme ind - intet problem.

Savner de impulsive kunder

Anderledes ærgerlig var stemningen hos Café Morville, hvor daglig leder Sarah Birck Bøgild onsdag eftermiddag havde mere personale på arbejde, end der var gæster i stolene.

- Lige nu sidder der seks i alt indenfor og udenfor, så vi kører med fuldt personale og masser af tomme borde, lød det fra Sarah Birck Bøgild.

Daglig leder hos Morville, Sarah Birck Bøgild, havde ikke nær så mange ture op og ned ad trapperne i caféen, som hun havde håbet på. Foto: Thomas Mark

Hun havde netop haft en kunde i røret, som ville bestille bord til en flok veninder. Men da Sarah Birck Bøgild meddelte hende, at der gik en halv time, før de måtte komme ind, blev der ikke reserveret bord.

- Og der havde vi netop problemet. Hun svarede, at så skulle hun lige tænke over det. Dem får vi nok ikke at se i aften. Det er jo grotesk med de regler. Hvis folk kommer til døren og vil bestille et bord, så skal vi bede dem om at vente udenfor i en halv time, selvom jeg har plads til dem.

Er det dit indtryk, at folk har svært ved at afkode reglerne?

- Det er mit indtryk, at folk ikke planlægger deres liv 30 minutter frem. Vi lever af folk, der spontant vil ud at have en kop kaffe eller gymnasieelever, der vil have en iskaffe. Og unge mennesker planlægger ikke 30 minutter frem.

- Det er et totalt benspænd for os. Corona-passet og 30 minutters-reglen er håbløst for os. Man vil sikre, at vi ikke får for travlt, men i stedet gør det, at vi intet har at lave. Det er en flad fornemmelse.

Du nævnte også corona-passet. Hvad tænker du om det?

- Det er håbløst og unødvendigt. Du kan gå ned i H&M og prøve tøj eller stå i vinhandel i kø uden at skulle vise noget.

Men her sidder du ned med de samme mennesker i længere tid - måske en time…

- Der er afstand mellem bordene, og man spritter, når man kommer. Vi må maksimalt være 50 herinde. Folk smitter jo ikke mere ved et bord, end man gør i H&M. Jeg synes, at det er at gøre grin med folk, sagde Sarah Birck Bøgild og sluttede af:

- Nu har vi haft lukket et halvt år. Så får vi fire dage til at blive klar op til en fredag, hvor man ikke kan få fat i en leverandør. Helt ærligt. Det er ikke i orden. Og det er tydeligt, at der er mange af dem, der bestemmer det her, som ikke har prøvet at have et rigtigt job.

Husk coronapas og reservation

Vil du ud og spise, drikke en kop kaffe eller en kold fadøl, gælder disse retningslinjer for restauranter, cafeer, værtshuse og kaffebarer:

Vil du sidde indenfor: du skal vise et gyldigt corona-pas, og du skal reservere bord mindst 30 minutter før ankomst.

Vil du sidde udenfor: ingen krav om corona-pas eller forudgående bordbestilling

Restauranter, cafeer og værtshuse får lov til at holde åbent til 23 – dog med sidste udskænkning kl. 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce