Annonce
Viborg Nyt

Blomsterkummer spærrer vejen: Slut med smutvej gennem gågaden

De to store blomsterkummer sørger - i en prøveperiode - for, at det ikke er muligt for biler at skyde genvej gennem St. Sankt Mikkels Gade. Foto: Emma Haas
Der er for meget gennemgangs-trafik i St. Sankt Mikkels Gade, og det forsøger kommunen nu at gøre noget ved med to store blomsterkummer.
Annonce

Viborg: Det er ikke længere muligt at skyde genvej i bilen ad St. Sankt Mikkels Gade - måske fra Nytorv til Ll. Sankt Mikkels Gade - efter to af byens store plantekummer er flyttet ind fra Hjultorvet.

- Det ér en gågade, og det er også skiltet som en gågade. Så hvis man kører derigennem, kører man altså imod færdselsloven, fortæller Dan Yding Rasmussen, der er ingeniør ved kommunens Teknik og Miljø-forvaltning.


Det ér en gågade, og det er også skiltet som en gågade. Så hvis man kører derigennem, kører man altså imod færdselsloven.

Dan Yding Rasmussen, ingeniør


Han er et af de mennesker, der har været med til at placere kummerne der. Det er et forsøg på at dæmme op for smutvejs-trafikken, der har været en del af, og som kommunen er blevet gjort opmærksom på af flere borgere.

- Blomsterkummerne er et forsøg for at se, hvad det letter. Det er ikke på nuværende tidspunkt permanent, og de er hverken boret fast eller sat ned, så vi kan ret hurtigt flytte dem igen, hvis det viser sig ikke at være den rigtige løsning, siger han.

Annonce

Omvej, men stadig vej

Teknisk udvalg har drøftet trafikken i området omkring domkirkekvarteret før, og det er altså ikke en spontan beslutning at ville gøre noget ved genvejs-trafikken.

Kummerne var først sat op længere nede ad vejen ved restaurant Rod, men det gav problemer for varebilerne dertil, og derfor rykkede man kummerne op nærmere St. Hjultorvgyde.

- Vi er i dialog med forskellige instanser om at finde den rigtige placering, siger Dan Yding Rasmussen og fortsætter:

- Det kan godt være, det er blevet lidt en omvej for nogen - det vil jeg ikke udelukke. Vi har da også haft dialog med et par fragtmænd, der nu skal køre en anden vej. Det ér vi bevidste om. Men man kan stadig komme ind ad Vestergade.

Han fortæller, at man allerede har fået meget positiv feedback, men at der også har været noget negativt. Sådan er det, når man prøver nye ting af.

- Men kan vi tilpasse, så det forhåbentlig hjælper mange, siger han.

Planen er lige nu at lade kummerne stå i en prøveperiode på omkring en måned, men forsøget vurderes løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Intimkoncert på keramikværksted

Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Annonce