Annonce
Viborg Nyt

Bogen i hånden og øret

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Sensommer, efterår og vinter er ofte den periode, hvor vi har tid til at fordybe os i en god bog, en digtsamling, en god artikel eller en podcast - som er blevet meget populær.

I denne klumme vil jeg give en række anbefalinger på nye og gamle bøger, som har glædet mig - og ikke mindst et par podcast-anbefalinger.

De bedste bøger i min reol, er nok de klassiske romaner, fagbøger og ikke så mange krimier. Men mangler du at læse en god bog, vil jeg gerne anbefale "Riber Ret" af Hans Edvard Nørregård-Nielsen. Det er en fantastisk historie fra en kæmpe i dansk kultur. Jeg vil også gerne anbefale at du læser biografier, eksempelvis Clinton og så de selvskrevne af musikeren Alan Olsen, som giver et godt indblik i hans opvækst og musik. En af de ældre klassikere jeg ofte genlæser er "Det" af Inger Christensen og "Løgneren" af Martin A. Hansen.

Jeg vil også anbefale dig at kigge i udvalgte digtsamlinger. Jeg er meget begejstret for Søren Ulrik Thomsen, som spænder fra ungdomsdigtene "Cityslang" til hans nyere digte og essays, og så har Yahya Hassan ramt mig helt ind i sjælen. Men gå på dit bibliotek, i antikvariatet eller i borgreolen, for her gemmer sig mange timers fryd.

Mange lytter til e-bøger, og det er nemt. Man kan lytte til den nyeste bog i bilen eller ved stranden. Jeg vil også gerne anbefale, at du lytter til podcast.

En af de mest kendte podcast er nok "Kvinden med den tunge kuffert". En slags roadmovie i gennem Danmark. Senest har jeg lyttet til en serie der hedder "Næste Kaffe". Det er en rækkesamtaler om kærligheden, om håbet, angsten og lykken, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Når vi deler livet med hinanden, bliver det tunge lettere og glæden større. Podcasten er lavet i regi af folkekirken og samtalerne er mellem en præst, som byder en kendt på en kop helt almindelig kaffe.

Annonce

Noget helt andet

Jeg omtalte Bymanden i en af de tidligere klummer. Bymanden, som hedder Jesper Overgaard, afholder en studiekreds om Viborgs historie. Klik ind på LOF i Viborg og læs mere.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Jubilæum hos lokal VVS'er

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Viborg Nyt

Fra kartoffelferie til familiehygge

Annonce