Annonce
Viborg Nyt

Borgmesteren: Vi må kigge på den virkelighed, vi står i

JFMNORMAL - Fredag den 15. Juni. Så sker det endelig. Årets store byfest i Viborg - Snapsting - skydes officielt i gang med en flot åbningsfest. Der er stor parade med afgang fra Nytorv klokken 16.30, herefter hjælper alle med at pynte Nytorv med blomster klokken 17, og 17.15 holder borgmester Ulrik Wilbek en kort åbningstale. Endelig - klokken 17.20 går Burhan G på. Foto: Morten Pedersen.
Borgmester Ulrik Wilbek skrev søndag et opslag på Facebook, hvor han opfordrer til at handle mere lokalt - og til at gentænke, hvordan vores gågade og handelsliv skal fungere.
Annonce

I de senere år er Viborg by blevet rost for sit aktive handelsliv i midtbyen med boder på Nytorv om lørdagen, mange koncerter, masser af restauranter og caféer, julemarked og snapsting.

Jeg tror, tiden nu er kommet til at alle parter - Butiksindehavere, ejendomsejere, handelsforeningen, kommunen og borgerne får kigget på den virkelighed, vi står i i dag.

Vi har stadig et godt handelsliv - men i lighed med mange andre byer, bliver butikkerne færre. Der er ikke noget værre for en by end tomme lokaler, og derfor må vi forholde os til, hvad vi ønsker fremover.

Torvehandlen er gået lidt i stå på de “almindelige” lørdage, så også her skal der gøres noget.

Jeg ved, at entreprenante mennesker arbejder med at der skal etableres op til 25 telte på Nytorv lørdag formiddage, hvor det skal være muligt for alle slags mennesker at leje et telt for få hundrede kroner, hvor man så kan sælge, hvad man har lyst til - et marked midt i byen. Desuden vil man afholde koncerter hver lørdag eftermiddag. Det lyder meget spændende, og jeg glæder mig til at høre mere om disse ideer.

Aktiviteter på torvene er gode til at lokke folk til byen, men hvis vi ikke køber noget i butikkerne, forhindrer det jo ikke butiksdøden.

Derfor tror jeg også, at det er vigtigt, at ejerne af ejendommene, hvor butikkerne ligger, forholder sig til, om de vil leje ud lidt billigere, eller have deres butikslokaler til at stå tomme. I øjeblikket kan man leje sig ind til helt andre priser på gågaden i Vejle, end man kan på de bedste beliggenheder i Viborg. Det er naturligvis ejernes eget valg, men samtidig kan lavere udlejningspriser også blive disse ejeres bidrag til en bedre midtby.

Med al den internethandel der foregår på udenlandske hjemmesider i dag, står vi overfor en konkret udfordring, der bliver svær at løse. Mange af de danske forbrugere har valgt internethandlen til, og derfor vil der være færre fysiske butikker fremover.

Det kan for Viborgs vedkommende betyde, at vi ikke har behov for to traditionelle gågader med specialbutikker. Hvad skal vi så gøre i stedet? Skal vi nedlægge butikkerne i den ene gågade? Kan vi lave sjove og spændende tiltag i de tomme lokaler, så der alligevel bliver fornemmelse af liv? En ting er sikkert. Vi skal gøre noget, så kommunens hovedby stadig vil være attraktiv at handle i, at opholde sig i og at opleve i.

Det bliver nok på en anden måde end før, men det skal vi være parate til at håndtere.

Aktiviteter på torvene er gode til at lokke folk til byen, men hvis vi ikke køber noget i butikkerne, forhindrer det jo ikke butiksdøden.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce