Annonce
Viborg Nyt

Bormesteren smækker kassen i: Ikke udsigt til flere penge til Jul i Viborg

Jul i Viborg er ifølge handelschef Helle Sørensen i fare - men der kommer ikke umiddelbart flere penge fra kommunen, konstaterer borgmester Ulrik Wilbek. Foto: Johan Gadegaard
Viborg Kommune har aldrig givet så mange penge til aktiviteter i Viborg by, som netop nu, slår borgmester Ulrik Wilbek fast. Derfor skal Viborg Handel heller ikke forvente flere midler, som handelschef Helle Sørensen ellers efterspørger.
Annonce

Viborg: Det er ved at være sidste frist med at skaffe flere penge til aktiviteter i Viborgs midtby. Ellers risikerer man, at blandt andet julemarkedet på Nytorv ikke vil være der i 2020. Det slog handelschef Helle Sørensen fra Viborg Handel fast i et læserbrev i tirsdagens avis.

Viborg Handel havde søgt Viborg Kommune om et tilskud på 2,2 millioner kroner i 2020, men det blev kun cirka til det halve. Der skal simpelthen flere penge til, for Viborg Handel kan ikke løfte opgaven længere, skriver Helle Sørensen.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, har svært ved at forestille sig, at der ikke bliver julemarked i 2020, men han kan ikke se, hvordan Viborg Kommune skal kunne bidrage med mere end det, der er bevilget.

- Vi har aldrig givet så mange penge til aktiviteter i Viborg som netop nu. Så jeg mener, vi i Viborg Byråd kan have ganske god samvittighed, siger Ulrik Wilbek i en kort kommentar til Helle Sørensens indlæg.

Wilbek siger, at kommunen endda bruger penge på at markedsføre Viborg ved at støtte en julefilm, der optages i byen.

Annonce

Risikerer konkurs

Handelschef Helle Sørensen siger:

- Jeg er klar over, at Viborg Kommune gør alt, hvad den kan. Det her er ikke nogen kritik af kommunen. Selvfølgelig kommer for eksempel unge og ældre først. Vi har bare brug for hjælp til et andet juridisk setup for Viborgs midtby. Flere må ind i et forpligtende økonomisk fællesskab. Det kunne være ejendomsbesiddere og øvrige erhvervsliv. Det at have en attraktiv midtby gør det attraktivt at bosætte sig, så man kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

Helle Sørensen siger, at hun skrev læserbrevet, fordi hun og bestyrelsen kan se, at Viborg Handel ikke længere kan løfte opgaven med julemarked, julebelysning, som skal udskiftes, aktiviteter som open air, blues, marked på Nytorv med videre.

- Vi risikerer faktisk at gå konkurs i år, fordi vi har forpligtet os til store udgifter til julen og julemarkedet. Det gør vi, fordi vi kan se, det giver mening for byen, men til næste år er alle reserver brugt. En mulighed kunne være at indføre dækningsafgift (en ekstra ejendomsskat, red.) i en begrænset periode, så vi kan få hævet ambitionsniveauet. Det har Viborg brug for, hvis vi skal have en levende midtby, siger Helle Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce