Annonce
Viborg Nyt

By Skagen har lukket butikken i Sct. Mathias Centret

Det er ret synligt, at By Skagen er lukket i Sct. Mathias Centret. Men det var først i juledagene, at lukningen blev meldt ud. Foto: Morten Pedersen
Indehaver af By Skagen, Mads Andreassen, har taget konsekvensen af en økonomisk skidt forretning i Sct. Mathias Centret og lukker sengetøj- og indretningsbutikken.
Annonce

Viborg: - Butikken kan ikke økonomisk stå på egne ben.

Sådan skriver ejer Mads Andreassen på en seddel, der hænger i vinduespartiet i den nu tidligere By Skagen butik i Sct. Mathias Centret.

Det er lidt over tre år siden, at butikken åbnede i centret, men da By Skagen i Viborg endnu ikke genererer overskud, traf ejeren beslutningen om at sige stop.

- Vi gik ind og lavede en benhård kalkule, som man jo skal som virksomhed. Vi har ikke tjent penge, og huslejen er fortsat for høj til det antal kunder, vi har, selvom vi har forsøgt at forhandle den ned, lyder det fra Mads Andreassen, der ikke må fortælle, hvad det præcise huslejebeløb var.

Samtidig siger Mads Andreassen, at det kunne mærkes med de færre p-pladser på Fischers Plads, og selvom en ny og renoveret udgave til 30 millioner kroner faktisk vil give flere pladser end før, så er det bare ikke nok til at redde helheden.

- Huslejen er helt galimatias i forhold til, at det er Viborg og den placering, vi havde. Der er forskel på, om man har en butik ud mod gågaden, eller om man er lidt gemt i hjørnet, som vi var, siger Mads Andreassen, der også efterlyser en større renovering af Sct. Mathias Centret, hvis "det skal måle sig med andre danske centre".

Et kort tekst af indehaver Mads Andreassen forklarer lidt om lukningen - og at man kan få byttet sine varer i Silkeborg-afdelingen. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Fortsætter i Silkeborg

Butikken i Viborg lukkede den 31. december, men det var først få dage før lukningen, at der blev meldt noget ud. Det var der to grunde til.

- Vi har ikke haft et ophørsudsalg, for vi ophører ikke. Vi sælger bare vores varer fra andre butikker, så vi skulle ikke af med dem, fortæller Mads Andreassen og fortsætter:

- Derudover har vi ikke meldt noget ud tidligere, da det står i kontrakten, at man ikke må klistre butikken til med store skilte om, at man stopper. Men i juledagene synes jeg alligevel, at vi blev nødt til at melde noget ud. Ellers ville jeg nok også blive kimet ned, hvis vi bare lukkede og slukkede fra den ene dag til den anden, siger Mads Andreassen.

Tankerne om at lukke i Viborg har Mads Andreassen haft siden årsskiftet sidste år, og da han ikke kunne se bedring i butikkens udvikling, tog han konsekvensen. Nu rykker han By Skagen til Silkeborg, hvor virksomhedens anden butik ud over den i Skagen skal ligge:

- Vi har indtil nu haft webshop og showroom for andre virksomheder her. Men nu åbner vi også for, at private kunder kan komme ud og besøge butikken lidt uden for Silkeborg (i landsbyen Sejling, red.), hvor man også kan få byttet sine varer, hvis man ønsker det efter at have købt i Viborg, fortæller Mads Andreassen.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce