Annonce
Viborg Nyt

Camilla og venner holder anderledes jul: Åbner sit hjem for vildtfremmede den 24. december

Camilla Andersen holder sammen med to venner jul, hvor de inviterer 8-10 personer, som de ikke kender. Alle er velkommen, så længe der er plads. Foto: Morten Pedersen
Helt op til 20 fremmede mennesker kan ende med at sidde sammen juleaften, efter Camilla Andersen sammen med vennerne Malthe Mogensen og Martin Michelsen har åbnet hjem og hjerter for interesserede.
Annonce

Viborg: For langt de fleste er juleaften lig med hygge i familiens skød - med alt, hvad der deraf følger af mad, juletræ, sang og gaver.

Men sådan er det ikke for alle.

Juleaften kan også være en af de mest ensomme dage i kalenderåret. Og det kan være lidt for stille, for den lille familie, der kun har "sig selv" og ikke er i nærheden af at kunne nå rundt om træet.

Så da vennerne Camilla, Malthe og Martin alle tre havde kalenderen fri den 24. december, besluttede de sig for at tage værtsrollen på sig og invitere fremmede mennesker til deres juleaften. Både for at glæde andre og for at prøve noget helt nyt.

Derfor skrev Camilla Andersen på Facebook med en åben invitation til alle interesserede.

- I et par år har vi faktisk gået og talt om, at vi ville prøve noget andet til jul. I år var vi alle tre i situationen, at vi ikke havde nogle bestemte planer til jul. Men hvad skulle vi så? Skulle vi tage ud at rejse eller lave et eller andet bare os tre?

- Men så kom vi til at tale om, at der er ret mange, som sidder alene i julen, så hvorfor ikke lave en anderledes jul, hvor vi møder nogle nye mennesker og inviterer folk ind, som alligevel ville side alene, siger Camilla Andersen, da Viborg Nyt møder hende i en hyggelig lejlighed i St. Sankt Peder Stræde lige over Okkels Is.

Annonce

Backup-plan

Det er her hos Camilla Andersen, at juleaftenen skal holdes. Medmindre at tilmeldingerne fortsætter med at vælte ind. Der er plads til 10 personer ud over værtstrioen, og otte-ni personer i skrivende stund har meldt deres ankomst. Men hvis der kommer endnu flere, er backup-planen også klar.

- I opslaget skrev vi, at der kunne være 10 styk ud over os. Men vi har fået mulighed for at låne en større lokation, hvis vi bliver flere, da min ekskæreste skal udsendes som soldat, og huset derfor er ledigt. Så kan vi være op til 20 mennesker, fortæller Camilla Andersen, der samtidig opfordrer alle interesserede i at kontakte hende på 61284610.

Annonce

Traditionel aften

Indtil nu er det både en lille familie, nogle som skulle sidde alene og et par udenlandske tilflyttere, der har taget danske juletraditioner til sig, fortæller Camilla Andersen.

- Det har vokset sig lidt større, end vi regnede med. Folk har reageret meget positivt på det. Der er flere, end man måske lige tror, som ikke har et sted at være i julen. Jeg har tidligere inviteret folk med til jul, jeg ikke kender, men for drengene (Malthe og Martin, red.) er det noget nyt at holde jul med fremmede.

Selvom gæsterne ikke kender hinanden, så vil mange nikke genkendende til måden, dagen skal fejres på.

- Det skal bare være hyggelig, traditionel jul og så med noget brætspil og pakkespil. Folk kommer omkring eftermiddagstid og kan komme i kirke, hvis man vil det, og så står den ellers på and, flæskesteg og så videre lige efter bogen, slutter Camilla Andersen med et smil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce