Annonce
Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Anders Kristensen
Annonce

Viborg: Viborg er i år værtsby for Danmarks Indsamling lørdag 6. februar 2021, hvor mange aktører med kommunen i spidsen sammen med resten af Danmark samler ind for at hjælpe corona-krisens børn. Den store begivenhed transmitteres live på DR1 fra Tinghallen/Comvent Arena, som for første gang danner rammen om et stort nationalt tv-show.

Og i Viborg har mange kreative borger, virksomheder og ildsjæle lagt hoved i de rette folder og fundet på sjove events for at samle penge ind på en ny og kreativ måde.

Den sjoveste og måske mest kreative er Viborgs omsorgsklovn Luni Smil, som har lavet sin egen indsamling for at øge smiletallet og ikke smittetallet, som jo helst skal fald drastisk. Luni Smil er også med i en stor fælles indsamling, som du gennem et par uger kan følge på bagsiden af Viborg Stifts Folkeblad. Den er startet af gode lokale erhvervsfolk i samarbejde med Viborg Netværk, folkebladet og multikunstneren Jimi Holstebro.

Og uden jeg skal fremme min egen indsamling alt for meget, så har jeg startet en indsamling, hvor man kan vinde en koncert (når landet åbner op) med Mathilde Falch. Koncerten kan man selv bestemme, hvor skal afholdes - måske i ens virksomhed, kolonihave eller have for egne gæster.

Inde på Danmarks Indsamlingens hjemmeside er der mange andre indsamlinger, som løber over hele landet. En dreng, som samler ind, ved at få pant fra folk, og Viborgs gode biskop, Henrik Stubkjær, som har en flot indsamling. Så alle kan være med til at sende støtte fra et lille land med et stort hjerte. Ja, du kan faktisk lave din egen indsamling - alle kneb gælder og kun fantasien sætter grænser.

Hvis du har lyst, kan du følge med live på TV, for desværre bliver Danmarks Indsamlingen ikke med en fyldt Tinghal/Comvent Arena som tiltænk, hvor hele Viborg skulle have været med.

Annonce

Noget helt andet

Hvis man må foreslå en Netflix-serie, så ser vi The Crown derhjemme. Det er interessant at dykke ned i historien i det engelske monarki. Ellers kan man i denne tid finde en serie som kan samle familien - eller gå en tur i kælderen og find kassen med gamle foto. Det er vores næste projekt.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.


I Viborg har mange kreative borger, virksomheder og ildsjæle lagt hoved i de rette folder og fundet på sjove events for at samle penge ind på en ny og kreativ måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce