Annonce
Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Kimi Sand
Annonce

Viborg: Nu er det på tide at lære de unge kvinder at passe på sig selv. Heldigvis er der nogen, som har lært det. Desværre får de ofte repressalier for det.

Hvor mange år, skal der gå, før det føles helt naturligt at sige nej tak til uønsket kontakt fra et andet menneske?

Hvor mange gange skal vi se retssager, hvor unge mænd påstår, at en ung kvinde på 15-16 år "selv ville" have sex med fem mænd på en gang? Og pigen oplever katastrofale følger efterfølgende, hun bliver udskammet af omgivelserne?

Hvornår bliver det en naturlig ting, at en pige ejer sin krop og tager afstand og gør modstand mod uønsket seksuel eller voldelig kontakt? Uanset hvordan hun er klædt. Det gælder selvfølgelig også for mænd - statistisk set sker overgrebene bare oftest mod piger.

Hvornår stopper kærestevolden? Hvor man finder sig i at blive voldtaget af sin egen kæreste, fordi man ikke tror, at man har ret til at sige nej?

Svaret: Når de lærer helt fra barndommen og ungdommen, at deres krop er deres og ikke andres, at de selv kan vælge, hvem de vil dele den med og hvornår!

Jeg bliver så ked af det, når velmenende opslag fra kvinder på Facebook roser de mænd, som igennem tiderne har taget dem på låret som en kompliment. Hvad skal de andre kvinder tænke, som har været udsat for uønsket fysisk eller verbal kontakt fra mænd, hvor det ikke har været muligt at sige fra eller gå derfra? Skal de skamme sig og føle, at det var deres egen skyld? Eller skal de føle, at de bare er lidt sippede?

Der er mange situationer, hvor kvinder har været trængt op i en krog og udsat for enten fysiske eller verbale trusler, som Sofie Linde gav udtryk for, som de ikke kan se på med humor eller et glimt i øjet.

Hvor følgerne af overgrebet har fulgt med dem i eftertiden, skabt angst og depression. Måske endda invalideret dem i deres liv, alt efter hvor slemt medtaget, hun blev. Mange piger har fået delt deres nøgenbilleder med hele verden, selvom de blev sendt i fortrolighed til en person, som det så viste sig, at de ikke kunne stole på.

Hvornår skal vi til at behandle hinanden ordentligt og ikke bagatellisere andres uheld? Støt i stedet de piger/kvinder til at komme ovenpå og til at se, at det ikke var deres egen skyld. Hjælp dem til at se sig selv -ikke som ofre, men som nogen, som var udsat for noget ubehageligt, uden at de kunne gøre noget i den situation. Skam og skyld er ofte de værste følger af overgreb, som kan give så mange psykiske problemer.

Hjælp os alle til at lære en bedre måde at omgås hinanden på. Hvis du som mand er interesseret i en kvinde, så opfør dig som en gentleman og lad hende lære dig at kende, inden du foreslår sex. De fleste kvinder vil gerne lige se en mand an, inden hun får lyst til sex. Jeg har ikke hørt om nogen kvinder, som ser et dick-pic, sige, "ham kunne jeg godt tænke mig".

Jeg er dog også sikker på, at den gensidige flirt, som kan give så meget energi, kommer til at lide under disse toner, som lyder nu. Flirt kan være en harmløs måde at komplimentere hinanden, men balancen er hårfin, for hvornår bliver den grænseoverskridende. Så tænk over om du kunne sige det samme til en mand, næste gang du kommer med komplimenter til en kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ryd op i roderiet

Viborg Nyt

Donation til Mødrehjælpen

Viborg Nyt

Adventsudstilling over to gange

Viborg Nyt

Ansvar bliver man bare klogere af

Viborg Nyt

"Fem Fede Dage" på Viborg Gymnasium

Viborg Nyt

Fra sort fredag til sort måned

Annonce