Annonce
Viborg Nyt

Den nye gravemaskine bruger halvt så meget brændstof

Der er fart på, når Thomas Nørgaards nye Komatsu HB215LC-3 tager fat. Hydraulikken er optimeret i forhold til tidligere hybrid-gravemaskiner, og såvel brændstofforbruget som støjniveauet er reduceret endnu mere. PR-foto
Et drej med kranen samler elektrisk energi i batteriet. Entreprenør Thomas Nørgaards nye Komatsu sparer masser af energi, den er hurtig - og stort set lydløs.
Annonce

Viborg: Ikke kun bilister interesserer sig for brændstofforbruget. For entreprenører handler det også om lav CO2-udledning og lavt brændstofforbrug, når der skal vælges nye entreprenørmaskiner. Og entreprenør Thomas Nørgaard i Viborg har købt sig den nyeste model af Komatsus hybridgravemaskine HB215LC-3.

- I forhold til den maskine, som den nye Komatsu har erstattet, sparer vi 50 procent i brændstof. Ja, den er nede på halvt forbrug med en besparelse på mellem otte og ti liter diesel i timen. Det er ikke helt ligegyldigt for bundlinjen, når året er omme, siger Thomas Nørgaard i en pressemeddelelse.

Thomas Nørgaard ApS har godt 60 medarbejdere og har en bred vifte af opgaver på arbejdsplanen. Hovedvægten ligger på belægningsarbejde, støbeopgaver og ikke mindst kloakarbejde af enhver art. Torben Nørgaard ser da også gode muligheder med den nye gravemaskine til kloaksepareringer i byer.

Annonce

Stort set ingen støj

Ud over at spare virksomheden penge på brændstofkontoen, har den nye maskine også andre fordele.

- Hybrid-Komatsu’en er også med til at give os en grøn profil. Dels fordi den altså bruger væsentligt mindre brændstof og dermed udleder mindre CO2. Og dels fordi maskinen stort set ingen støj laver. Det er en stor fordel netop, når vi arbejder inde i byer. Både maskinføreren og håndmanden, der går ved siden af maskinen, er også rigtig godt tilfredse, fortæller Torben Nørgaard.

Komatsus hybridsystem opsamler elektrisk energi, når der krøjes - drejes - med kranen. Det sparer på dieselforbruget. Hver gang, der krøjes, ryger der ny elektrisk energi i tanken til både krøjemotoren og til at hjælpe maskinens almindelige motor.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce