Annonce
Viborg Nyt

Der er styr på det hos Rod: - Vi skal fortsat holde kniven skarp

Zeid Hafed Laursen kan roligt smile. Det går godt hos Restaurant Rod, og den 30-årige ejer lover, at man fortsat vil arbejde på at udvikle spisestedet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Sorte tal på bundlinjen og gæster fra både lokalområdet samt andre byer. Restaurant Rod har etableret sig som en solid restaurant i Viborg.
Annonce

Viborg: Succesen er til at tage og føle på hos Restaurant Rod i Viborg. I det seneste regnskabsår er overskuddet steget fra 0,8 til 1,2 millioner kroner før skat, og mens der forrige år i gennemsnit var fire fuldtidsansatte beskæftiget i virksomheden, er det tal steget til seks. Dertil kommer en række deltidsansatte. Firmaets bruttofortjeneste er desuden gået fra 2,7 millioner til 3,3 millioner kroner, og sidste år voksede egenkapitalen i Viborg-virksomheden fra 0,7 til 1,4 millioner kroner.

Avisen møder ejer og kok Zeid Hafed Laursen i restauranten, hvor han har taget en pause fra sit arbejde i køkkenet. I Restaurant Rod er man vant til både at være begge steder - det er nemlig kokken selv, der smager sovsen til og møder op ved bordet for at fortælle gæsterne om menuen.

- Det skaber tryghed. Folk vil gerne se giraffen, og når du vinder deres tillid, fordi de før har fået god mad her, så bliver de mere modige og åbne for at prøve andre ting. Da vi begyndte, ville vi gerne tage viborgenserne med væk fra 90'erne og ind i det nye årtusinde rent madmæssigt. Det er lykkedes, siger Zeid Hafed Laursen.

Selv er han netop fyldt 30 år, og han glæder sig over den succes, som hans hjertebarn - restauranten - oplever.

- Vi spiller en rolle i brandingen af Viborg, og det glæder mig, for jeg elsker Viborg. Det er fedt, at vi sammen med viborgenserne kan være med til at skabe et sted som Rod, siger Zeid Hafed Laursen.

Det var i 2017, at Zeid Hafed Laursen flyttede ind med Restaurant Rod i Sct. Mathias Gade, hvor Restaurant Italia tidligere lå. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Et godt team

Navnet Rod henviser til rødderne. I restauranten laves maden fra bunden, og der kræses for den unikke madoplevelse. Et besøg i restauranten er en helhedsoplevelse, fortæller den unge ejer.

Som 8-årig flyttede han og familien til Viborg, og her har han boet siden. Allerede i folkeskolen fik Zeid Hafed Laursen smag for at lave mad, og den passion har han bevaret. Da han startede Restaurant Rod i 2017, forlod han et job på Højslev Kro, hvor han ellers var sikret på alle måder og glad for at være. Men han kunne undlade at forfølge sin drøm om sit eget sted.

- Jeg har altid troet på det, men jeg fortrød det også hver dag det første år. Det var så hårdt på alle måder. Gæster havde vi nok af, men jeg manglede det gode team, som jeg har i dag. Det var den sværeste del. At få ansat de rette folk, så jeg kunne slippe tøjlerne på nogle områder og overlade dem trygt til andre. Det team har jeg nu, og det er takket være dem, at vi kan løfte denne opgave sammen, siger Zeid Hafed Laursen.

Annonce

Sikkerhed er ingen sovepude

Zeid Hafed Larusen glæder sig naturligvis over, at restauranten er på sikker økonomisk og mandskabsmæssig grund. Succesen får dog ikke Zeid Hafed Laursen til at læne sig tilbage.

- Vi stræber efter at give gæsterne en god oplevelse fra det øjeblik, de træder ind ad døren, og til de går igen. Hver gang det lykkes, har det en værdi i sig selv. Det er rart at have styr på den økonomiske side af sagen, men det er ikke vores drive. Pengene giver os ro til at udvikle og skabe endnu bedre oplevelser, men det er det at kunne give vores gæster en ordentlig en på opleveren, der driver og motiverer os, siger Zeid Hafed Laursen og fortsætter:

- Vi skal fortsat holde kniven skarp, lover han nuværende og kommende gæster.

Og skulle du sidde med det perfekte selskabslokale - gerne tæt ved skov, vand og unikke rammer - så tag fat i Zeid Hafed Laursen. Han drømmer nemlig om at finde et sådan sted.

- Mange spørger, men jeg har ikke fundet de helt rigtige lokaler endnu. Der er tomme lokaler nok, men vi leder efter nogle, der rammer ånden i Restaurant Rod - og jeg har store krav, siger han.

Brug evt. til forside.... Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce