Annonce
Viborg Nyt

Der har været stille i Silence Room

Katja Perregaard har haft lukket i Silence Room på grund af personlige årsager. Nu har hun åbnet op igen. Arkivfoto: Helle Lenschow
Efter en periode med lukket dør, er det igen muligt at besøge Silence Room.
Annonce

Viborg: I Li. Sct Hans Gade 29E har man siden i sommer kunne gæste Silence Room. Dog har døren været lukket af personlige årsager i og med, at indehave Katja Perregaard pludselig stod uden sit deltidsarbejde, som skulle supplere til økonomien.

Nu er et nyt deltidsarbejde som handicaphjælper på plads, og derfor åbnes døren til Silence Room op igen.

Selve tanken bag Silence Room er at inspirere mennesker til at inkorporere stilhed i hverdagen. Hvis man har en hektisk hverdag, hvor man stresser afsted, selvom man ønsker at geare ned, kan det være lettere sagt end gjort.

Ifølge Katja Perregaard kan stilhed gøre en poisitiv forskel for vores velbefindende herunder stress mm.

- Vores nervesystem er ofte på overarbejde, hvilket har mange negative følgevirkninger. Jeg vil gerne starte en ny trend og indføre "silence siesta" i Danmark". Selv har jeg boet flere år i Portugal, hvor jeg dagligt mærkede den ro, det gav at holde siesta, siger Katja Perregaard.

Silence siesta fungerer ved, at man i cirka 40 minutter sidder og ligger, mens man er helt stille. Efterfølgende tilbyder Katja Perregaard økologisk te og kage fra Café Reborn.

- Tanken er, at man kan købe per gang eller man kan vælge at købe klippekort og dukke op, når man har lyst til samt behov for stilhed. Når man kommer i Silence Room vil man desuden få voucher til andre butikker samt restauranter i Viborg, fortæller Katja Perregaard.

Hun har en drøm om at gøre op med den faldende handel i byen, og vil gøre noget ekstra for at støtte sine selvstændige kollegaer, der brænder for deres fag og levevej.

- Jeg har været rundt i byen og luftet min idé og har kun mødt positive tilkendegivelser. Jeg er så glad for den opbakning, jeg har fået.

- Der er indtil videre blomsterhandler, caféer, restauranter, pølsevogn, bager, vinbutik, børnetøjsbutik som har sagt ja tak og jeg håber, at få flere med. På facebooksiden "Silence Room by KatjaP" kan man læse mere om, hvilke butikker og restaurationer man kan få voucher til samt åbningstider, siger Katja Perregaard og fortsætter:

- En anden mission bag Silence Room er at gøre op med ensomhed samt den stigende tendens til isolation blandt mennesker. Jeg håber, at ved at komme i Silence Room vil der skabes netværk samt nye bekendtskaber. Det skal være "En oase af stilhed, hvor mennesker mødes", slutter Kajta Perregaard med en opfordring til at komme forbi til en julesiesta.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce