Annonce
Viborg Nyt

Det blev et andet boom end forventet

Annonce

Viborg: Flere eksperter forudsagde en kraftig forøgelse - et såkaldt boom - af nye familiemedlemmer, når vi kom cirka ni måneder på den anden side af den første corona-nedlukning tilbage i marts og april 2020.

Men det boom kom aldrig. I stedet kom der et andet.

For mens der ikke rigtig er sket nogen ændring i antallet af små verdensborgere, så byder danskerne nye kæledyr indenfor som aldrig før.

Som man kan læse i Viborg Nyt i denne uge, er antallet af hunde og katte, der finder sig et nyt hjem, i eksplosiv vækst.

Overalt i villakvartererne kan man ved selvsyn se det. Jeg vil påstå, at der er langt flere hunde med tilhørende luftere end ved samme tid sidste år. Det er daglige gåture og et ansvar, der er nyt for mange, og som skal passes ind sammen med hverdagens andre gøremål.

For ud over de mange glæder ved at have et kæledyr følger der også forpligtigelser med. Man kan frygte, at når antallet af nye hunde og katte stiger, så vil antallet af indleveringer til dyreinternaterne også stige, hvis oplevelsen med den firbenede ikke er som forventet.

I det tilfælde, at man ønsker sig en hund, har mange oplevet, at det kræver ihærdighed og ildhu blot at anskaffe sig en sådan. Man bliver mødt af lange ventelister, tilmelding på forskellige hjemmesider og aktive skriv rundt til kenneler – og så kan det alligevel tage måneder, før der er "bid".

At anskaffe sig en hund kræver altså en del mere end blot en flygtig tanke. Og det er en god ting, når en vigtig beslutning som at anskaffe sig et kæledyr skal tages.

Men når så mange ønsker at få en hvalp, kan det åbne for en anden problematik. En stigende efterspørgsel medfører også intensiveret avl, og jo mere eftertragtet, vores firbenede venner er, desto større er risikoen for, at der bliver avlet uhensigtsmæssigt, så fysiologiske og sundheds- eller adfærdsmæssige problemer går videre i arv.

Forhåbentlig tager både avler og køber deres forbehold derude i den nye situation, for der kommer naturligvis også et tidspunkt, hvor interessen aftager igen, og så står avlerne med for mange dyr.

På side 14 og 15 i denne avis kan man få konkrete råd til, hvad man skal overveje og holde øje med som ny hundeejer. De første meldinger fra fagpersoner går på, at de fleste familiehunde er kommet godt i gang med tilværelsen – der er med andre ord ikke blevet ekstra travlt på dyreinternaterne.

Vi har også talt med Katrine Thomasberg, der sammen med sin mand Lasse er nyslåede ejere af Alvin, der i december flyttede ind hos familien i Viborg. Vi kommer også omkring temaet på side 18 ved Ugens Streg af Jimi Holstebro (der naturligvis også venter sig hund i familien) samt med fokus på katte på side 28.

God læselyst.


Ud over de mange glæder ved at have et kæledyr følger der også forpligtigelser med. Man kan frygte, at når antallet af nye hunde og katte stiger, så vil antallet af indleveringer til dyreinternaterne også stige, hvis oplevelsen med den firbenede ikke er som forventet.

Thomas Mark, redaktør Viborg Nyt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce