Annonce
Viborg Nyt

Det skal man overveje inden køb af hund

Man skal overveje det grundigt, før man får en lille ny i familien. PR foto
Annonce

Danmark: Markedschef hos veterinærvirksomheden Virbac, Sarah Appel, giver her fire råd til, hvordan man finder den helt rigtige hund til familien.

1) Find den rigtige race: Mange hunderacer er fremavlet over tid til bestemte formål og vil opføre sig derefter. Det kan være jagthunde, der instinktivt vil søge vildt uden for huset. Vagthunde, der er opmærksomme men ikke skabt til lange løbeture. Energiske hyrdehunde, der har et stort behov for motion. Find den race, som passer bedst til din livsstil.

2) Træning: Træning er central, hvis man vil have en lydig hund. Det er vigtigt, at træningen tager udgangspunkt i racens behov for stimulering. Man kan tilmelde sig træningshold, hvis man vil have hjælp til øvelser.

3) Tid og ressourcer: Det kræver tid, overskud og ressourcer at have hund. Man skal spørge sig selv, om man er indstillet på lange gåture hver dag samt mange timers træning. Man skal også have penge til eksempelvis mad og forsikring. Det skal være gennem hele hundens liv, at man er indstillet på at bruge de nødvendige ressourcer.

4) Vælg en sund og rask hund: Det er helt afgørende at finde en hund, der er vokset op i gode og trygge omgivelser. Hunde, som er vokset op under dårlige forhold, kan nemt være syge både fysisk og mentalt. Man skal derfor spørge opdrætteren om forholdene i hundens opvækst og gerne se hundens dokumenter (stamtavle) og forældredyr. Man skal have et godt indtryk af stedet og gerne besøge flere opdrættere for at sammenligne, inden man vælger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce