Annonce
Viborg Nyt

Du har meget få rettigheder hvis dit barn sendes hjem

Et lokalt coronaudbrud i Aarhus Kommune betød, at der den 13. august var godt 30 børn smittet med coronavirus i kommunens folkeskoler og dagtilbud, samt 300 børn hjemsendte børn, der først måtte vende tilbage, når de kunne påvise en negativ test. (Arkivfoto)
Det er dit ansvar at finde en løsning, hvis du er nødsaget til at blive hjemme fra arbejde, fordi dit barn er hjemsendt på grund af coronavirus.
Annonce

Danmark: Mange forældre oplever for tiden, at deres børn bliver hjemsendt fra skole eller institution på grund af risikoen for coronasmitte.

Og det er som bekendt svært at passe børn derhjemme og samtidig møde fysisk op på arbejdspladsen - men hvad har man egentlig ret til i sådan en situation?

Som udgangspunkt har du ikke ret til meget, men begynd med at undersøge, om du kan få lov til at afholde barnets første sygedag.

Det varierer fra arbejdsplads til arbejdsplads, om sygedagen kan bruges, hvis barnet ikke er sygt, men blot hjemsendt - og uanset hvad vil én dag ikke være tilstrækkeligt.

- Man står svagt som lønmodtager i forhold til at få lovligt fravær på sit arbejde i den situation, siger Mathias Staugaard Nielsen, der er advokat i fagforeningen Krifa.

Det er derfor dit eget ansvar at forsøge at få en aftale på plads, der fungerer for både dig og din arbejdsgiver.

Tag hurtigst muligt kontakt til din tillidsrepræsentant og dernæst din arbejdsgiver, og fortæl, hvilken situation du står i. Forsøg selv at finde mulige løsninger, som du kan bringe i spil.

- Mit indtryk er, at der er stor villighed fra arbejdsgiveren, i forhold til hvad der kan lade sig gøre, siger Mathias Staugaard Nielsen.

Du kan eventuelt høre, om du kan få lov at holde ferie med kort varsel. Har du ingen feriedage til gode, kan du foreslå, at du holder fri uden løn.

Når den nye ferielov træder i kraft fra den 1. september, vil du også have mulighed for at aftale med din arbejdsgiver, at du bruger feriedage på forskud.

- Alternativt kan man aftale, at man skylder timerne og så arbejder i længere tid, når man vender tilbage, foreslår Mathias Staugaard Nielsen.

Men siger din arbejdsgiver nej, så er det altså ikke en rettighed, du har.

Har du mulighed for at lave dit arbejde hjemme, er det ofte den oplagte løsning. Er det ikke muligt at lave alt hjemmefra, så foreslå, at du laver, så meget af arbejdet du kan.

- Nogle arbejdspladser vil gå med til at betale den fulde løn, hvis du til gengæld leverer det, der er muligt for dig derhjemme, siger Jeppe Wahl-Bank, der er advokat ved Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Det kan også være, at I som forældre kan arbejde forskudt af hinanden.

Når du forsøger at finde en løsning, så fremhæv, at det også er i arbejdsgiverens interesse, at virksomhedens ansatte ikke bliver smittet.

- De er jo heller ikke interesseret i at miste store dele af deres arbejdskraft, hvis dit barn viser sig at være smittet, og du overfører det til arbejdspladsen, siger Jeppe Wahl-Bank.

Gruer du for ikke at kunne få det til at hænge sammen økonomisk, hvis dit barn på et tidspunkt bliver hjemsendt, vil feriedage ofte være en nødløsning. Så hav hele tiden et par stykker på kontoen som sikkerhed, råder Jeppe Wahl-Bank.


Nogle arbejdspladser vil gå med til at betale den fulde løn, hvis du til gengæld leverer det, der er muligt for dig derhjemme.

Jeppe Wahl-Bank, advokat ved Fagbevægelsens Hovedorganisation
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Menighedsråd valgt for Asmild Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce