Annonce
Viborg Nyt

- Du kan tage Lykke ud af Viborg, men du kan ikke tage Viborg ud af Lykke

Lykke Rahbek er Viborg-pige, der er vendt tilbage til byen efter 20 år ude i verdenen. I Viborg har hun startet sin egen butik og brand i form af Living Orang. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Viborg: Beliggende i Viborg ældste hotel-bygning har 47-årige Lykke Rahbek installeret sig med nostalgisk charme i tøjbutikken Living Orang. Det er lidt over et år siden, at den rejselystne indehaver slog sig ned her - og nu har hun fundet vej til Viborg Nyts næste "menneske bag disken".

Hvorfor valgte du netop det job?

- Jeg udstillede mine Vietnam-producerede møbler på Formland (udstillingscenter i Herning, red) og var ude og gå en inspirationstur rundt på messen. Jeg havde aldrig tænkt på at skulle i tøjbranchen, da mine interesser er formgivning. Men jeg stødte ind i et par sjove tøjpiger – blandt andet Ulla, som efterfølgende blev ansat hos Living Orang.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at der ikke var den store forskel i at indrette et hjem eller at vise en kvinde, hvordan vi kan komplimentere og fremhæve de ønskede former med snit og farver. Tilmed ser man omgående glæden fra en tilfreds kunde. Det er fantastisk.

Hvad er en god dag på arbejde for dig?

- Det er, når jeg er sammen med min Orang-familie - Mal, Ulla og Simone - samt mange af de skønne stamkunder, der kigger ind. Man får nogle gange oplevelsen af, at kunderne gerne vil vise ”deres” butik frem til veninderne og familie.

Hvad er en dårlig dag på arbejde for dig?

- Når regnen er kold og lyset gråt. Så er der dømt indehygge enten i butikken eller på kontoret.

Hvordan slapper du af i din fritid?

- Jeg går ture ved fjorden med min hund Charli, som er en lille ”udbryderkonge”. Han stikker af hver dag. Heldigvis ved jeg efterhånden, hvor han skal findes.

- Derudover elsker jeg alt, som lugter af benzin: Havetraktor, motorcykel og oldtimer biler. Når jeg har fri, og solen skinner, er det det, jeg beskæftiger mig med.

Hvilken slags musik lytter du til?

- Jeg elsker næsten al musik: Populær, blues, jazz, rock, alt med en god rytme. Jeg har for vane at danse rundt om morgenen, mens jeg gøre mig klar til en ny dag - du skulle prøve det!

- Når jeg sidder på havetraktoren, er det altid Pink, jeg lytter til. Jeg er af en kær ven blevet introduceret til hendes tidligere musik, som også er total kvindepower.

Hvad er den sidste film du husker?

- Nu har jeg valgt ikke at have TV - så film nydes i biografen, eller hvis jeg bliver inviteret til filmaften hos en veninde. Den sidste biograffilm var ’A Star is born’ men min favorit film er ’Livet er smukt’ (La vita è bella) - en italiensk film fra 1997, instrueret af Roberto Benigni.

Hvilken Bog ligger på dit sengebord?

- Jeg har altid gang i to-tre bøger og er vild med krimier samt selvbiografier. En af mine yndlingsbøger er ’Mr. Nice’ af Howard Marks, som jeg blev anbefalet af min chef, da jeg boede i Pakistan.

Hvad er god mad for dig?

- Mad med masser af smag og friske krydderier. Og så elsker jeg fisk og skaldyr.

- Mine favoritter er også sæsonafhængige. Om vinteren er det gamle danske simreretter, som får lidt mellemøstlig krydderi, og om sommeren bruger jeg gerne min grill. Men altid gerne med et glas solskins-rødvin.

Hvilken ferie drømmer du om?

- Jeg har rejst rigtig meget, da jeg har boet små 20 år i udlandet - hovedsagelig i troperne.

- Lige nu ser jeg meget frem til næste rejse med den store familie. Min bror bliver 50 og vores forældre har guldbryllup. Ellers er min drøm at krydse Vietnam på motorcykel.

Det elsker jeg mest ved Viborg?

- Samhørigheden og fællesskabet i Viborg. Den fantastiske vilje til at ville byen - dens arrangementer og seværdigheder. Viborgenserne støtter flot op om deres by.

- En veninde fra København sagde engang til mig: Du kan tage Lykke ud af Viborg, men du kan ikke tage Viborg ud af Lykke.

Living Orang butikken skiller sig ud - lige som Lykke Rahbek gør. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce