Annonce
Viborg Nyt

Dyreklinik: Fede kæledyr skal på kur

Fede kæledyr lever kortere tid. Viborg Dyreklinik tilbyder hunden og katten en gratis vægtkonsultation.
Annonce

Viborg: I januar og februar vil Viborg Dyreklinik på Fabrikvej 16 slå et slag for at hjælpe overvægtige kæledyr til et sundere liv og bedre livskvalitet.

- Der er desværre kommet for meget flæsk på de firbenede. Det er beklageligvis en tendens som er blevet meget udbredt blandt kæledyr i Danmark. For eksempel er 26 procent af hundene i Danmark let overvægtige, mens hele 20 procent faktisk er svært overvægtige. Hvis ikke vi sætter ind, risikerer vi desværre, at hunde og katte får de samme livsstilssygdomme som også ses hos mennesker som for eksempel diabetes, ledproblemer som giver anledning til smerter og hjertekarsygdomme, som forkorter dyrenes liv og ikke mindst deres livskvalitet, fortæller Rikke Fast, dyrlæge, PhD på Viborg Dyreklinik.

Annonce

Kost og motion

Overvægtige kæledyr bliver ikke så gamle som deres tilsvarende normalvægtige artsfæller, og dyrlæge Rikke Fast fortæller, at det ikke er så lige til at slanke et kæledyr, men at det kan lade sig gøre med lidt hjælp. Derfor har dyreklinikken sat sig for at hjælpe Midtjyllands kæledyr på vej ved at tilbyde en slankekonsultation, hvor helbredet og vægtstatus vurderes.

Herefter kan klinikkens dyrlæger og veterinærsygeplejersker sammen med hundens eller kattens ejer lægge en plan for, hvorledes man kommer i mål med planen. Det er ikke kun et spørgsmål om at reducere mængden af foder, da sulten så melder sig, og kæledyret blot vil være konstant sulten, hvilket fører til søgen efter madrester og tiggen ved bordet.

Der skal en samlet plan til, hvor både motion og et kaloriereduceret fuldfoder indgår.

Man kan booke en gratis vægtkonsultation på Viborg Dyreklinik.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce