Annonce
Viborg Nyt

Dyrk dine grøntsager med hjælp fra en app

Landsforeningen Praktisk Økologi har lanceret app om havedyrkning. Foto: Signe Schrøder
Landsforeningen Praktisk Økologi lancerer webapp'en dyrk.nu

Interessen for at dyrke egne grøntsager i køkkenhaven er eksploderet de seneste år og især under coronakrisen. Nu får både nye og erfarne haveejere gratis hjælp med webappen dyrk.nu  som på en nem og overskuelig måde viser hvilke afgrøder, man kan så netop nu

Med app'en på telefonen kan alle haveejere nemt og hurtigt se, hvilke grøntsager der skal sås netop nu og under hvilke betingelser. App'en er et koncentrat af den viden, som Landsforeningen Praktisk Økologi har samlet de seneste 30 år. Det hele er kogt ned til en nem og overskuelig oversigt over såtider, dyrkningsformer og høsttidspunkter samt links til artikler  på foreningens hjemmeside havenyt.dk.

App'en er udviklet i samarbejde med webbureauet InfoDroids på baggrund af en crowdfunding på Coops platform, og interessen var ifølge Praktisk Økologis formand, Signe Schrøder, stor med det samme:

Annonce

- Da vi lancerede crowdfundingen, var vi meget spændte på, om vi kunne samle så mange penge sammen til projektet. Men vi blev glædeligt overrasket over, at crowdfundingen hurtigt tog fart, vi kom i mål med flere tusinde kroner mere end forventet, fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Det viser, at interessen for køkkenhave og selvforsyning er stor, men også at folk gerne vil have en nem og tilgængelig vejledning. Det har vi givet dem nu, og vi håber, at det vil inspirere endnu flere til at få jord under neglene og derigennem opleve glæden ved egne grøntsager. I Praktisk Økologi tror vi på, at jord under neglene fører til en større forståelse for vores jord, natur og miljø, og vi mener, at den forståelse er den direkte vej til en bæredygtig husholdning og livsstil, tilføjer Signe Schrøder.


I Praktisk Økologi tror vi på, at jord under neglene fører til en større forståelse for vores jord, natur og miljø, og vi mener, at den forståelse er den direkte vej til en bæredygtig husholdning og livsstil.

Signe Schrøder, fmd. Praktisk Økologi


App'en er baseret på data fra foreningens hjemmeside havenyt.dk, som er Danmarks største og ældste hjemmeside for økologisk havedyrkning. Havenyt.dk så dagens lys for 19 år siden og har i dag over fem millioner besøgende om året. Alle data er lagt over i appen af frivillige i foreningen, og de har arbejdet med app'en i års tid.

Landsforeningen Praktisk Økologi blev stiftet i 1988 og udgiver medlemsblade og driver hjemmesiderne havenyt.dk, oekologi.dk og deljorden.dk. Praktisk Økologi er primært baseret på frivillige kræfter og arbejder for at fremme interessen for økologisk og bæredygtig levevis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce