Annonce
Viborg Nyt

Efter 140 år i samme bygning: Løve Apotek flytter til ny adresse

Den ikoniske hjørnebygning ved Hjultorvet skal fra marts ikke længere huse Viborg Løve Apotek. Foto: Morten Dueholm
Der har været apotek på adressen Hjultorvet 2 i Viborg helt tilbage til 1878. Men til foråret flytter Løve Apotek sin adresse til en anden gågadedestination ganske tæt på.
Annonce

Viborg: Det kommer til at kandidere til år 2020’s korteste flytning, men den er nu alligevel ganske bemærkelsesværdig.

Løve Apotek på Hjultorvet 2 flytter efter planen til Sct. Mathias Gade 66 den 23. marts.

Og selvom gadenavnene er forskellige, så er det altså ikke langt, at gigtpiller, høfebertabletter og hudcremer skal rykkes.

30-40 meter, i runde tal.

Løve Apoteks nye adresse husede indtil nytår tøjbutikken Like Anna. Nu er den tidligere tøjbutik allerede begyndt at blive indrettet til apotek.

Baggrunden for flytningen er den simple kalkule, at apoteket får billigere og bedre indrettet lokaler.

Det ændrer dog ikke på, at det var en svær beslutning at træffe for apoteker Julie Nordleif.

Der har nemlig siden 1878 været apotek på Hjultorvet 2, og derfor var det specielt at sige ja til at rykke de mere end 140 års apotek-historie ud af den nuværende bygning.

- Det føles rigtigt, nu beslutningen er truffet, men det har da været specielt at træffe det valg, siger Julie Nordleif.

Apoteker Julie Nordleif får et mindre - men bedre - rum for både kunder og ansatte i det tidligere Like Anna-butikslokale. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Nye vilkår

Hun peger på, at et apotek skal noget andet anno 2020, end fortidens apoteker skulle.

- Vi har jo ingen produktion af medicin, som man havde tidligere, lige som vi har et lokale, hvor der tidligere var borgermøder. Et lokale, vi ikke rigtig kan bruge til noget i dag. Det giver alt for mange kvadratmeter, som vi betaler leje for uden at bruge, fortæller apotekeren og fortsætter:

- Samtidig får vi et mere regulært rum i det nye lokale, og det bliver nemmere for os at finde varerne til kunderne. Branchen har ændret sig over de sidste mange år, og vi kan optimere på mange områder, siger Julie Nordleif, der har opbakning fra sit personale i forhold til at flytte butikken.

Inden beslutningen om at flytte prøvede Julie Nordleif dog muligheden af for at blive i de eksisterende lokaler til en mindre husleje. Der var forhandlinger med udlejeren, men selvom der kom et nyt tilbud, var det ikke tillokkende nok.

- Vi var enige et stykke hen ad vejen, men vi kom ikke i mål. Så det ægteskab måtte ende. Jeg vil hellere have muligheden for at beholde en medarbejder end at lægge pengene i husleje, siger Julie Nordleif.

Annonce

Navnet bevares

Julie Nordleif flyttede i slutningen af 2019 Vestervang Apotek ind i Meny på Fabrikvej og gav apoteket det nye navn Engelsborg Apotek.

Viborg Løve Apotek - som apoteket på Hjultorvet har heddet siden 1937 - kommer ikke til at skifte navn. Men flytningen fra Vestervang til Engelsborg var dog med til at overbevise Julie Nordleif om, at den nye flytning også var en god idé.

- Nu har jeg prøvet at flytte et apotek, og jeg har set, hvad det har givet af fordele for personale og kunder. Og det er jeg også ganske sikker på, at vi kommer til at opleve med Løve Apotek, slutter Julie Nordleif.

Det er i denne bygning, at Løve Apotek fra slutningen af marts kan findes. Foto: Morten Dueholm
Løve Apotek flytter. Foto: Morten Dueholm
Løve Apotek flytter. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce