Annonce
Viborg Nyt

Ejendomsmægler: Boligsalg kan slå rekord i maj

EDC har oplevet et markant salg af boliger til trods for corona-krisen. Pressefoto
Boliger sat til salg under coronakrisen sælges hurtigt - og i de første tre uger af maj gik boligsalget så markant opad, at rekorden for måneden kan slås, lyder det fra EDC.
Annonce

Viborg: Hvis man som boligejer overvejede at sætte boligen til salg i marts før coronakrisen, men opgav det på grund af den truende sundhedskrise, så viser nye tal, at man roligt kunne have taget springet.

Der er nemlig stor interesse for og stor efterspørgsel efter nye boliger på mæglernes salgslister, hvilket fremgår af en optælling hos EDC, der viser, at mere end hver tredje bolig sat til salg i perioden fra 11. marts til 30. april allerede har fundet en ny ejer. Den valgte periode dækker netop tiden fra Danmark lukkede i marts.

Det er især sommerhusene, der markerer sig med en høj andel af hurtige salg. På landsplan gælder det, at 45 procent af de sommerhuse, der er sat til salg under corona-krisen allerede er blevet solgt. Til sammenligning gælder det 41 procent af ejerlejlighederne og 30 procent af villaerne. Specielt sommerhuse på Sjælland ryger hurtigt, idet mere end seks ud af 10 sommerhussælgere har fået solgt på under 2 måneder.

- Da Mette Frederiksen og regeringen lukkede store dele af Danmark oplevede vi at mange opgav at sælge og vores mæglere blev slet ikke inviteret på vurderinger i samme omfang som normalt, fortæller EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann i en pressemeddelelse.

- Det var helt forventeligt, men vi er overraskede over, hvor hurtigt køberne vendte tilbage.

Annonce

Stigende lokal interesse

Louise Kristensen fra EDC i Viborg bekræfter, at der også lokalt pludseligt var længere mellem sælgerne da coronaen slog til.

- Vi har i for eksempel i seneste måned (maj) oplevet ret stor aktivitet i Viborg, og vi oplever lokalt, at der er stor købelyst. Vi føler også, at folk har følt sig trygge i de tiltag, der er lavet i forhold til kun at vise frem til én familie ad gangen, holde afstand, spritte af og så videre, siger Louise Kristensen.

Med en stor køberinteresse og afventende sælgere skal udbuddet af boliger til salg falde, og det er også sket. Således har der i dag ikke været færre boliger til salg siden 2006. Udbuddet af boliger til salg er det seneste år faldet 16 pct.

- Køberne følger markedet tæt og holder øje med hvad der kommer af nye sager til salg. Når der er få nye boliger på markedet og mange interesserede købere, vil der naturligt være stor interesse for alt nyt, siger Jan Nordmann.

Udviklingen er yderligere accelereret i maj, hvor boligsalget bedømt på de første 3 uger af måneden kan ende med at være tæt på niveauet for hidtil bedste måned nogensinde. Der var næppe nogen, der for to måneder siden i deres vildeste fantasi kunne forestille sig, at maj 2020 i midten af en pandemi kunne ende med at blive rekordmåneden for boligsalg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce