Annonce
Viborg Nyt

Ejendomsmægler: Der er ingen grund til at vente med at sætte hus til salg

Der er ingen grund til at vente med at sætte sin bolig til salg, mener Home i Viborg og Bjerringbro
Statistikkerne viser, at der sælges flest huse i den sidste halvdel af foråret og i sommermånederne. Men det bør ikke være en grund til ikke at sætte til salg nu, mener Home i Viborg og Bjerringbro.
Annonce

Viborg: Der er forskel på, hvor mange hushandler, der er går hjem i løbet af årets måneder.

Men forskellen er ikke så stor, som man måske skulle tro. Og af den grund alene er der ingen grund til at vente med at sætte til salg, lyder det fra Home i Viborg og Bjerringbro i en pressemeddelelse.

- Som ejendomsmæglere hører vi ofte, at ingen køber bolig om vinteren, og mange boligejere i salgstanker venter derfor til foråret, som er højsæson for boligsalg, med at sætte til salg, siger Peter Stouby Mortensen, der er ejendomsmægler og indehaver af Home Viborg og Home Bjerringbro.

Men det er en myte, at der ikke sker noget på boligmarkedet i vintermånederne, understreger han.

-Vi sælger boliger nogenlunde jævnt over hele året - dog lidt færre i december og januar og typisk flest i maj og juni. Allerede fra marts sker der dog et betydeligt løft i aktiviteten - så hvis du vil have et lille forspring i forhold til de mange, der sætter til salg i marts og april, er det lige nu, du skal sætte i gang, forklarer han.

Annonce

Selvforstærkende effekt

Fordommene betyder, at der er boligsælgere, der venter med at sætte til salg, selv om de har taget beslutningen om at flytte. På den måde oversvømmes markedet med boliger op til påske, selv om der faktisk allerede nu er masser af interesserede købere, der ikke har så mange boliger at vælge imellem.

Så boligejernes adfærd kommer til at virke selvforstærkende på salget, vurderer han.

- Handlerne ville være mere jævnt fordelt ud over året, hvis køberne havde flere boliger at vælge imellem i vintermånederne, forklarer den lokale Home-mægler.

Hos Home Viborg & Bjerringbro vil de derfor gerne forsøge at lokke flere boligejere i salgstanker ud af vinterhiet.

- Vi vil gerne kickstarte folks boligsalg med en gratis startpakke til en værdi af 10.000 kroner, som markedsfører boligen målrettet på nettet over for potentielle købere, lyder det fra Peter Stouby Mortensen.

Annonce

Marked i vækst

Boligmarkedets form fejler i hvert fald ikke noget, selv om kalenderen ’kun’ viser februar, understreger han.

- Salget i 2019 holdt de gode takter fra både 2017 og 2018 og huspriserne her hos os sluttede året af med en lille pil op, fortæller han og fortsætter:

- Samtidig er året kommet godt i gang. Vi møder mange købere på fremvisning. Alt tyder på, at de gode takter fortsætter i 2020, og samtidig mangler vi boliger til salg, siger Peter Stouby Mortensen med henvisning til Homes såkaldte køberbarometer, der udsendes hvert kvartal i samarbejde med analyseinstituttet Yougov.

Køberbarometeret fra januar viser på landsplan, at interessen for huskøb er i den høje ende af skalaen set over de seneste knap tre år, nemlig syv procent af danskerne. For et år siden var det fem procent.

- Rigtig mange er allerede i gang på boligjagten, nemlig to ud af tre, så det er ikke kun temperaturmæssigt, at der allerede er taget forskud på foråret, slutter den Peter Stouby Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce