Annonce
Læserbrev

Ekspert: Handl lokalt - og gør det nu – det er vigtigere end nogensinde

Detailhandelsekspert Bruno Christensen - her i Aarhus - advarer mod at det lokale handelsliv kan blive meget hårdt ramt af corona. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Danmark: Viborg Nyt har modtaget et læserbrev fra Bruno Christensen, der er mangeårig ekspert inden for detailhandel. Han ser med stor alvor på den ny situation, som corona-virus har kastet mange lokale virksomheder ud i.

- Hundredvis af butikker risikerer at lukke – og mange vil næppe åbne igen, hvis vi ikke sørger for at handle hos de lokale butikker. Der er risiko for, at vi i visse dele af landet vil få "spøgelsesbyer", skriver Bruno Christensen og fortsætter:

- Gennem tiderne er der lanceret mange kampagner for at få forbrugerne til at handle lokalt. Nu er det imidlertid vigtigere end nogen sinde, hvis byens borgere vil undgå at stå med en by uden butikker, cafeer og restauranter – eller lokalavis.

- Hvis Danmark forbliver lukket ned i mere end 14 dage, vil vi se en øgning i antallet af butikslukninger, og i visse byer i provinsen vil hele gader komme til at fremstå butiksløse. I værste fald kan vi nogle steder i Danmark opleve en total nedsmeltning af detailhandelen, og betegnelsen "spøgelsesbyer" vil være en kendsgerning.

- De af byens borgere, der vælger at forblive indendørs og foretage indkøb via nettet, bør overveje, om ikke de samme varer kan købes fra lokale butikker, der i den aktuelle situation skal tilbyde vareudbringning til førnævnte forbrugere.

- Regeringen har grundet Corona-virus lukket offentlige kontorer og større produktionsvirksomheder, der forhåbentlig snart kan genoptage arbejdet igen. Når det gælder de fysiske butikker, er risikoen imidlertid, at mange af disse ikke genopstår i et privat ejerskab, hvilket vil vise sig, at blive et stort tab for byen, der kommer til at mangle de selvstændige ildsjæle.

- De berammede statstilskud, der er lanceret søndag den 15. marts, får næppe den store betydning for de butikker, der i dag mangler kunder, og som ikke ved hvornår og hvordan kunderne kommer tilbage, og da med hvilke holdninger til forbrug og indkøb.

- Danske detaillister har her og nu behov for fuld opbakning fra de lokale forbrugere. I modsat fald er der stor risiko for, at mange mindre og mellemstore byer i løbet af de kommende måneder ender som butiksløse ”spøgelsesbyer”, hvor intet mere bliver som det var før februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce