Annonce
Viborg Nyt

Elev fra Handelsskolen Viborg er Danmarks innovative

Christian Leonhardt er elev på Handelsskolen Viborg, i lære hos Randers Kommune og kan nu også kalde sig Danmarks mest innovative elev. Her er han og to medarbejdere fra Randers Kommune fotograferet til prisoverrækkelsen. Foto: Fonden for Entreprenørskab
Annonce

Viborg: Det kan betale sig at tænke ud af boksen.

Det er 22-årige Christian Leonhardt et levende bevis på. Til daglig er han elev på Handelsskolen Viborg og i lære hos Randers Kommune. Torsdag eftermiddag blev Christian og hans læreplads, Randers Kommune, hyldet ved en stor og festlig prisoverrækkelse på Nationalmuseet i København.

Som noget nyt har alle elever fra samtlige erhvervsskoler i Danmark haft mulighed for at indstille deres læreplads til "Årets innovative læreplads". Den fornemme hæder tilfaldt Randers Kommune, som ifølge dommerpanelet altså har givet Christian Leonhardt landets bedste mulighed for at udfolde sig innovativt.

Christian Leonhardt er om et halvt år færdiguddannet assistent med speciale i offentlig administration fra Handelsskolen Viborg.

- Innovation er et mindset, vi har brug for at fremelske og dyrke i alle lag af vores samfund, og vi er meget stolte af, at den nye innovationspris tilfalder en af vores elever, siger uddannelsesleder på Handelsskolen Viborg, Jan Salling.

Da Christian Leonhardt blev ansat som elev i Jobcenter Randers Erhverv, opdagede han en effektiviseringsmulighed i systemet.

- Det undrede mig, at hver enkelt af jobcenterets virksomhedskonsulenter skulle have overblik over de virksomheder, som de samarbejder med, dels i hovedet og ved hjælp af et fysisk kort. Det overblik kunne man med fordel digitalisere, forklarer han.

Med opbakning fra Randers Kommune og dens afdeling for udvikling, miljø, og teknik gik Christian Leonhardt i gang med at konstruere et data-drevet webkort. Kortet er i fuld funktion, og Randers Kommune er stolt af sin innovative elev og af prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce