Annonce
Viborg Nyt

Enlig mor hjælper udsatte familier: Nogle af henvendelserne har fået mig til at græde

Camilla Bitsch Mejrsk er selv enlig mor, og hun ved derfor, at det kan være svært at få tingene til at hænge sammen - også økonomisk. Foto: Morten Pedersen
Camilla Bitsch Mejrsk har via Facebook søgt trængende familier til at modtage privat julehjælp. Tre familier er udvalgt.
Annonce

Viborg: Som enlig mor til to små børn ved den 30-årige Camilla Bitsch Mejrsk godt, at det ind imellem kan være svært at få det hele til at hænge sammen - også økonomisk. Derfor har viborgenseren besluttet at hjælpe familier, som er særligt trængende i juletiden. Via et opslag på Facebook har hun derfor søgt familier, der har behov for hjælp til at holde en god jul, og nu får tre familier hjælp.

- Det bliver noget legetøj - både brugt og nyt - samt en julekasse med lidt julemad og godter, som jeg fordeler mellem de tre familier. For mig er det en lille ting at gøre, men for disse familier gør det en kæmpe stor forskel, siger Camilla Bitsch Mejrsk.

Det brugte legetøj stammer fra Camilla Bitsch Mejrsks egen børn - sønnen på fire år og datteren på halvandet - og samtidig med, at Camilla Bitsch Mejrsk kan glæde andre, er hjælpen også med til at lære hendes egne børn noget vigtigt.

- Det er klart, at min datter ikke forstår dette endnu, men jeg har snakket med min søn om, at der er mennesker, som har det svært ind imellem, og at dem skal man efter bedste evne forsøge at hjælpe. Jeg vil gerne lære mine børn disse ting, for det er en stor glæde at kunne hjælpe andre, siger hun.

Det er lidt et tabu at have det svært, især økonomisk. Det synes jeg, at vi skal forsøge at bryde med. Hvis du ikke beder om hjælp, får du den måske aldrig, men hvis du gør, så er der måske en, der tager den hånd, som du rækker ud.
Annonce

Bryd tabuet

Opslaget på Facebook har fået utrolig mange likes og delinger, og i alt har cirka 25 familier kontaktet Camilla Bitsch Mejrsk med ønske om at komme i betragtning til julehjælpen. Hun har derfor besluttet at fordele legetøjet og maden mellem dem, så i alt tre familier får hjælp. Hun håber samtidig, at handlingen kan inspirere flere.

- Jeg har svaret dem alle i private beskeder, og forleden udvalgte jeg de tre familier, der får hjælp. Det var virkeligt et svært valg. Hvis der sidder andre, som har lidt - bare lidt - at give af, så vil jeg derfor gerne opfordre til, at man griber til handling. Jeg har blot skrevet et opslag på Facebook, svaret på en række private beskeder, og så skal jeg købe lidt mad ind og fordele tingene. Det kræver en umådelig lille indsat at gøre noget, som kan forandre en hel families jul, siger Camilla Bitsch Mejrsk.

Henvendelserne viser, at flere familier har behov for hjælp, end mange måske går og tror. Tanken om, at der i Viborg og omegn sidder børn, som venter på en julemand, der aldrig kommer, er svær at bære for Camilla Bitsch Mejrsk.

- Nogle af henvendelserne har fået mig til at græde, når jeg læste dem i min indbakke. Hvert år starter julen i oktober i butikkerne, og alle børn ved i en tidlig alder, hvem Julemanden er, og at han kommer med gaver. Da jeg selv fik børn, fik jeg øjnene op for, hvor svært det ind imellem kan være, siger hun.

Sidste jul delte Camilla Bitsch Mejrsk en julemadkasse ud til en lokal familie, men i år kan hun hjælpe flere, og det er hun glad for. Hun går dog til opgaven med stor ydmyghed.

- Det var kun min mor, der vidste det, inden jeg lavede opslaget på Facebook. Jeg gør ikke dette, fordi jeg skal have ros. Min værdi ligger i at se disse familiers store glæde, når de modtager hjælpen, siger hun.

Antallet af henvendelser på opslaget har ikke overrasket Camilla Bitsch Mejrsk. Hun oplever, at mange har behov for hjælp, men at mange også skjuler det.

- Det er lidt et tabu at have det svært, især økonomisk. Det synes jeg, at vi skal forsøge at bryde med. Hvis du ikke beder om hjælp, får du den måske aldrig, men hvis du gør, så er der måske en, der tager den hånd, som du rækker ud. Her har vi alle en opgave, siger Camilla Bitsch Mejrsk.

Julen er hjerternes fest. Camilla Bitsch Mejrsk håber, at hun kan inspirere andre til også at hjælpe udsatte. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Annonce