Annonce
Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Klumme: Ja, det synes mange: Der er støvet, og man skal være stille. Nej, museerne på Viborgegnen er spændende og rummer langt mere, end du tror. Jeg synes, du skal tage på en museumstur her i ferien og holde øje med de mange aktiviteter i løbet af året.

På Viborgegnen er der mange museer, lige fra Energimuseet til de helt små egnsmuseer med enkelte udstillinger og særlige fokusområder. Jeg vil i denne klumme gerne slå et slag for Skovgaard Museet ved Domkirken i Viborg, som faktisk har meget mere at byde på, end man lige tror. Bag museet ligger en af byens smukke og gemte haver, som rummer en hel del historier.

Her i sensommeren bliver haven forvandlet til en lille oase med koncerter og oplevelser. Den 15. august spiller den altid veloplagte Viborgdreng, Sigurd Barrett, hele to koncerter. Den 19. august bliver haven indtaget af det otte mand store orkester "Habadekuk", og der serveres lokal øl til den oplevelse, så det hele går op i en højre enhed.

Annonce

Den 2. september leverer Maja Barløse, der går under kunstnernavnet Fjer, nordisk elektron-soul med spor af både elektronisk R’n’B og 90’er hiphop.

Ved alle koncerterne er der åbent i kiosken, som også er en del af den gamle, smukke have, og før eller efter koncerterne vil jeg råde dig til at tage et kig ind i det smukke museum og opleve Skovgaard-familiens kunst, som er på et højt internationalt niveau – så højt, at Dronningen har gæstet museet flere gange.

Museet lover corona-sikre arrangementer med god plads. Det er derfor nødvendigt at bestille billetter - det sker på museets hjemmeside.

Jeg ved ikke, om det var i tidligere museumsleder og forfatter Peter Seebergs ånd, at der skule være larm i museumshaven – men jeg tror, han gerne ville have liv og gæster, og skal et museum følge med tiden, så skal man tænke ud af boksen og få publikum ind på nye måder. I haven kan du i øvrigt se en mindeplade for Peter Seeberg og en frise over mordet i Finderup Lade.

Noget helt andet

Tag en tur til Hjarbæk, en hyggelig lille havneby med charme, en god kro, badestrand og liv på havnen, hvor du kan se limfjordssjægter i aftensolen. I Hjarbæk er der også liv, musik og kunstoplevelser. Jeg vil anbefale et besøg i Hjarbæk lige nu og frem til 2. august, hvor der er kunst over hele området – under titlen "Alverdens Kunst i Hjarbæk".

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitets-apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg Kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce