Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Er det ok at forsøge at overtale sin date til ikke at bruge kondom?

Viborg: Der er ingen tvivl om, at et samleje uden kondom giver mere hudkontakt, og derfor føles mere behageligt - men er det ok, at forsøge at have ubeskyttet sex med en ny partner?

Jeg har hørt historier om piger, der har følt sig presset til usikker sex af fyre, som bare ikke ”havde lyst til at bruge kondom”. Jeg har også hørt om, at det ikke var sexet, at det var pinligt, eller at det var ubehageligt, strammede for meget og var upersonligt.

Der er rigtig mange grunde derude til at forsøge at presse sig til et samleje uden kondom. Nogle fyre har endda i "kampens hede" forsøgt at have samleje med pigen uden kondom, selvom hun havde sagt nej. Altså sneget kondomet af…

Annonce

Men lad mig lige slå det helt fast. Det er mangel på respekt for din sexpartner at forsøge at komme udenom et ønske om at have sikker sex. Det er umodent og hensynsløst, og det viser en manglende evne til at være realistisk. Det er at sætte sit her og nu behov før hensyn, respekt og omsorg for det menneske, du har sex med.

Jeg bliver nødt til at skære ud i pap: Hvis din sexpartner ikke respekterer dit ønske om sikker sex, så er der kun en ting at sige til det - så må du finde en anden at have sex med.

For piger og kvinder, I skal respektere jer selv og ikke være bange for, om denne fyr så ikke gider være sammen med jer. For hvem gider være sammen med en, som ikke viser hensyn eller respekt? Er du ikke mere værd?

Det kan måske være lige meget, hvis det bare er et one-night-stand, men hvem ved, hvad det første knald kan føre til? Og selv hvis du aldrig skal se ham igen, gider du vel ikke blive smittet med HIV, HPV, gonorré, klamydia eller blive gravid?

Jeg ved godt, at mange kvinder bruger p-piller, p-stav eller spiral, men de beskytter ikke mod kønssygdomme, og selvom du kan blive behandlet for de fleste kønssygdomme i dag, så er det et problem, hvis du ikke opdager, at du har fået en af dem. Bliv derfor testet jævnligt. Du kan også blive smittet ved oralsex.

Risikoen for at blive steril og derved ikke kunne få børn er høj, hvis du går rundt med eksempelvis klamydia i underlivet uden at vide det. Cirka 50 procent har ingen symptomer på sygdommen. Så hvis du har dyrket usikker sex - selv med en rigtig flink fyr - så gå lige op til lægen og blive tjekket. Nu om dage kræver det kun en urinprøve

Vi har fået en lov om samtykke til sex, men hvad med samtykke til at have usikker sex?

Det skulle jo ikke være nødvendigt at opfordre til omtanke, men desværre ser jeg en tendens, som er lidt ubehagelig.

Både piger og drenge skal efter min mening lære at respektere sig selv og hinanden og deres kroppe. Så ville det slet ikke være et problem.

For hvis du respekterer dig selv og din egen krop, er det slet ikke et spørgsmål, du behøver at overveje. Det er en selvfølge, at sex med en ny partner skal være sikker sex, for du ved ikke, hvor han/hun har været før.


Nogle fyre har endda i "kampens hede" forsøgt at have samleje med pigen uden kondom, selvom hun havde sagt nej. Altså sneget kondomet af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce