Annonce
Viborg Nyt

Er Viborgs restauratører klar til at indføre vaccinepas?

De viborgensiske restauratører, som avisen her talt med, er ikke afvisende over for et vaccinepas. Foto: Scanpix
I fremtiden kan det meget vel kræve et vaccinepas, hvis man skal spise på landets restauranter. En god idé lyder det fra restauranternes brancheforeningen, men hvad mener de lokale restauratører i Viborg?
Annonce

Viborg: I øjeblikket er alle landets restauranter tomme for gæster. De eneste besøg, der er tilladt, er ved afhentning af takeaway.

Men forhåbentlig kan man snart igen sætte sig ind på sin lokale yndlingsrestaurant, bestille et glas hvidvin og tage et roligt kig på menukortet.

Spørgsmålet er bare, om eksempelvis restaurantbesøg skal være en mulighed for alle i fremtiden.

I øjeblikket er der stor debat om de såkaldte vaccinepas. Fortalerne for et sådant pas fremhæver blandt andet sikkerhed mod smitte, og at vi med vaccinen kan passe på hinanden. Modstanderne mod vaccinepasset peger på, at man får et A- og B-hold. For selvom man ikke ønsker at blive vaccineret, så vil man stadig gerne nyde godt af de samme goder som at rejse, gå til festivaler og spise på restaurant.

Hos brancheforeningen for restauranter og hoteller, Horesta, er man ikke i tvivl om, at et vaccinepas er en god idé.

Til TV2 siger formanden for Horesta i Midtjylland Jakob Beck Wätjen:

- Lige nu står jeg i en tom restaurant her på Vejlsøhus, og det, vi gerne vil finde ud af, det er, hvordan vi kan få fyldt den her og andre restauranter. Og vaccinepasset er jo en måde at se på, hvordan kan man være mere sikker i sin omgang med gæsterne, og hvordan gæster kan føle sig trygge her hos os, lyder det fra Jakob Beck Wätjen.

I en afstemning - i øvrigt også på TV2 - har små 55.000 danskere givet deres mening til kende i forhold til indførelsen af et vaccinepas. Her har 67 procent stemt, at det er en god idé. 29 procent er imod, mens fire procent svarer "Jeg er ligeglad".

Annonce

Vaccine kan være en løsning

Avisen har været i kontakt med seks restauratører i Viborg, og ingen er afvisende over for, at et vaccinepas kan blive en del af et restaurantbesøg hos dem.

Hos Restaurant Kehlet, Arthur og Brygger Bauers Grotter (samme ejer) samt hos Café Morville har man endnu ikke taget endelig stilling til, om man kan finde på at kræve fremvisning af et vaccinepas fra gæsterne, når man igen må tage på restaurant.

- Jeg har en holdning til det, men den vil jeg gerne lige vente med at udtale mig om. Det er et følsomt emne, og vi lever i et følsomt samfund lige i øjeblikket. Jeg går personligt ind for vaccinen, men jeg kan ikke sige noget om et vaccinepas lige nu, lyder det blandt andet fra indehaveren af Restaurant Kehlet, Thomas Kehlet.

Stort set samme melding kommer fra Flemming Lynderup (Arthur og Brygger Bauers Grotter) og Olav Bekhøi (Morville).

Hos Restaurant Rod, Café Baghuset og For Enden af Gaden udtrykker man sig alle positivt i forhold til et muligt fremtidigt vaccinepas.

Indehaver Zeid Hafed fra Restaurant Rod vil først og fremmest sikre en tryg oplevelse, når gæster kommer i hans restaurant:

- Hvis jeg skal vælge enten eller med et vaccinepas, så vælger jeg at bruge det. Nu er det et mere modent publikum, som er gæster hos os, og de skal føle sig trygge. Men der er folk, som er klogere på det her område end mig, og dem synes jeg, at man skal lytte til. Anbefaler de et vaccinepas, så er jeg også klar til at læne mig op ad det, siger Zeid Hafed.

På Café Baghuset har indehaver Helle Nielsen tilfældigvis besøg af sin bror, Claus Nielsen - indehaver af For Enden af Gaden. De er begge stemt for vaccinepasset, hvis det kan være med til at åbne ikke bare deres restaurant, men også store dele af kulturlivet.

- Tager du Tinghallen, så kan et sådant vaccinepas blive helt afgørende. Og det er også afgørende for os, at Tinghallen, biografen og så videre kan fungere, for så kommer folk også og besøger os for at spise. Det hele hænger sammen, siger Claus Nielsen og fortsætter:

- Så hvis et vaccinepas kan være med til at genåbne samfundet hurtigere og mere sikkert, så er jeg fuldt ud tilhænger af det.

Helle Nielsen supplerer:

- Jeg kan kun støtte op, om det Claus siger i forhold til at gøre, hvad vi kan for at få åbnet igen. Om det skal være et vaccinepas eller fremvisning af en negativ test eller noget tredje, ved jeg ikke. Men det kan være en god indgangsvinkel til at genåbne vores samfund.


Tager du Tinghallen, så kan et sådant vaccinepas blive helt afgørende. Og det er også afgørende for os, at Tinghallen, biografen og så videre kan fungere, for så kommer folk også og besøger os for at spise. Det hele hænger sammen.

Claus Nielsen, indehaver For Enden af Gaden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce