Annonce
Viborg Nyt

Få tre gode råd til en mere tryg nytårsaften for hunde

En del hunde bryder sig ikke om fyrværkeri og om nytårsaften. PR-foto
Det er snart tid til at hive de farverige nytårsraketter frem. Men landet over skjuler hunde sig i frygt for de høje brag. Vil du hjælpe din hund til en tryggere nytårsaften, kan du med fordel begynde forberedelserne allerede nu.
Annonce

Dyreliv: De fleste af årets 365 dage er det forbudt at affyre fyrværkeri, men fra 27. december til 1. januar, må vi fyre af lige så meget, vi vil. Det glæder mange mennesker, men for hunde, kan perioden føles som et mareridt. Det fortæller Tine Antvorskov, der er direktør hos Agria Dyreforsikring:

- Hunde har en høresans, der er langt bedre end menneskers, og derfor kan selv den mindste raket lyde som et tordenskrald i deres ører. De kan let blive skræmte og forvirrede af larmen, og i værste fald kan de gå i chok, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Lyde, zone og duft

Tine Antvorskov har tre gode råd til ting, man kan gøre for at hjælpe sin hund med at blive mere afslappet, når det store festfyrværkeri går i gang:

1. Væn hunden til høje lyde

Leder du efter en langsigtet løsning, kan du stille og roligt prøve at vænne hunden til høje lyde og brag. Hunden skal nemlig lære, at pludselige brag ikke nødvendigvis betyder fare. Du kan starte med at afspille lyden af raketter og skud på hjemmets højtalere. Der findes for eksempel videoer på Youtube med lyde af fyrværkeri. Start med at afspille lydene på svag lydstyrke og skru derefter gradvist op. Beskæftig hunden med noget den synes er rart, imens træningen står på. Det er desuden vigtigt, at lade træningen tage tid, så du ikke går for hurtigt frem.

2. Skab en sikker zone

Nogle hunde bliver aldrig trygge ved de høje brag, og det kan derfor være nødvendigt at ty til andre løsninger. Det kan for eksempel være at indrette et værelse til hunden, hvor vinduerne isoleres, så lys og lyde udefra dæmpes. Du kan med fordel også tænde for radio eller fjernsyn, så lyde fra fyrværkeriet udenfor bliver mindre tydelige.

3. Beroligende duftstoffer

Du kan også prøve at berolige din hund ved hjælp af Adaptil/DAP. Adaptil er en spray, der indeholder duftstoffer, som minder om de naturlige feromoner, tæver udskiller, når deres hvalpe dier. Duften af feromonerne hjælper både hvalpe og voksne hunde med at finde ro og tryghed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce