Annonce
Viborg Nyt

Færre arbejdspladser og mere nethandel får gågade-bager til at lukke

Efter 10 år med Hartvigs Bageri i Vestergade er det snart slut. Bageren med Frank Hartvig og Rikke Madsen som ejere lukker til foråret. Foto: Morten Dueholm
Da der ikke er udsigt til et øget salg, vælger Hartvigs Bageri i Vestergade at lukke til foråret. Ejerne Frank Hartvig og Rikke Madsen er ærgerlige, men afklarede med at måtte lukke.
Annonce

Viborg: Kan øget nethandel påvirke salget hos en bager?

Ja, det kan det, når bageren ligger inde midt i gågaden, som Hartvigs Bageri har gjort siden 2010. Og i de 10 år, der er blevet solgt morgenbrød, kajkager og wienerbrød fra hjørnet mellem Vestergade og Ll. Hjultorvgyde, er der blevet mindre gennemløb af potentielle kunder i gågaden.

Dermed rammer nethandlen indirekte også bageren i Vestergade - en gade som gennem det seneste halve år har været ramt af en stribe butikslukninger.

Samtidig er mange job flyttet fra centrale placeringer i gågaden, hvor rådhuset og flere andre arbejdspladser tidligere havde til huse. Det kan også mærkes på salget af brød.

Torsdag den 30. april er der efter planen sidste åbningsdag. Og det er en velovervejet beslutning, lyder det fra den ene af bagerens ejere.

- Vi traf valget om at lukke allerede i oktober sidste år, fortæller bager Frank Hartvig, der sammen med sin samlever Rikke Madsen har haft bageriet i 10 år.

Han fortsætter:

- Vi kunne godt have åbent et år mere for at vente og se, om der ville komme en positiv udvikling for os. Men så ville vi også tage den risiko, at det ikke blev os, som besluttede, om vi skulle lukke. Nu tager vi beslutningen, mens vi stadig kan betale regningerne, lyder det fra Frank Hartvig.

Bager-parret har gennem noget tid kørt på pumperne, og selvom salget ikke er blevet markant dårligere, så var der altså heller ikke tegn til, at det ville blive bedre.

- Når man arbejder 70 timer om ugen, så skal det også bare give mening. Og det har det gjort indtil nu, fordi vi begge to har været rigtig glade for butikken og det, vi lavede. Men det var tid at træffe en beslutning, og vi er afklaret med, at dette er den rigtige for os, siger Rikke Madsen.

Hartvigs Bageri har haft en markant placering i gågaden på hjørnet af Vestergade og Ll. Hjultorvgyde. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Udfordrende placering

Da Hartvigs Bageri åbnede for 10 år siden, var placeringen i gågaden altså noget mere fordelagtig, end den er nu.

Med udflytning af arbejdspladser vælger rigtig mange at stoppe ind på vej til og fra job, hvor der er en parkeringsplads lige op ad bageren. Den mulighed har Hartvigs Bageri i sagens natur ikke.

- Du får ikke folk til at køre ind for at holde på Nytorv eller et andet sted for så at gå gennem gågaden for at komme hen til os. Vi kan ikke ændre på vores placering, og derfor kan vi heller ikke ændre på folks lyst til at handle hos os, konstaterer Rikke Madsen.

Nu skal bager-parret finde ud af, hvad fremtiden byder på rent arbejdsmæssigt.

- Vi har ikke noget på plads, men Frank er allerede blevet tilbudt et par stillinger som bager, så der er stadig muligheder i den branche. Men om vi skal være lønmodtagere eller selvstændige igen, det har vi ikke afklaret, slutter Rikke Madsen.

Hartvigs Bageri i Vestergade lukker til foråret. Foto: Morten Dueholm
Hartvigs Bageri i Vestergade lukker til foråret. Foto: Morten Dueholm
Hartvigs Bageri i Vestergade lukker til foråret. Foto: Morten Dueholm
Efter 10 år med Hartvigs Bageri i Vestergade er det snart slut. Bageren med Frank Hartvig og Rikke Madsen som ejere lukker til foråret. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce