Annonce
Viborg Nyt

Fødselsdag: 35 år med genbrugstøj

Mission Afrika Genbrugsbutik nær Nytorv fylder den 23. oktober 35 år.
Den 23. oktober fylder Mission Afrika Genbrug nær Nytorv 35 år.
Annonce

Viborg: Da Mission Afrikas genbrugsbutik slog dørene op for første gang for 35 år siden, var genbrugstanken forholdsvis ny. I dag er der omkring 15 butikker i byen, hvor man forskellig måde kan handle genbrug, og folk fra alle samfundslag kan gå i genbrugstøj.

Mission Afrikas butik hører til de mindre genbrugsbutikker, selvom den er vokset betydeligt gennem årene. Butikken ligger i dag i St. Sct. Hans Gade, tæt på Nytorv, mens den første butik slog dørene op i lokaler på Skottenborg.

Annonce

Tøj - for det meste

Det er mest tøj, der handles i butikken.

- Noget kommer folk til døren med, men langt det meste kommer fra tre containere, som står forskellige steder i byen. Det skal sorteres, men der er rigtig meget godt tøj, som når frem til salg i forretningen, fortæller formand for butikken, Aage Nielsen, i en pressemeddelelse.


Noget kommer folk til døren med, men langt det meste kommer fra tre containere, som står forskellige steder i byen. Det skal sorteres, men der er rigtig meget godt tøj, som når frem til salg i forretningen

Aage Nielsen, Mission Afrika


Forretningen har også mindre ting som små møbler, legetøj, porcelæn og et pænt udvalg af bøger.

Alt arbejde er frivilligt, og der er cirka 25 frivillige tilknyttet butikken, hvoraf nogle har været med helt fra begyndelsen.

Overskuddet går via det folkekirkelige missionsselskab "Mission Afrika" til at støtte lutherske kirkers arbejde i nogle af Afrikas fattigste lande. Der bygges blandt andet børneskoler i afsides liggende landsbyer, og der skabes undervisningsmuligheder for kvinder i et stærkt mandsdomineret samfund.

Fødselsdagen markeres med et rask udsalg fredag den 30. oktober, hvor der er halv pris på alle varer denne ene dag.  Samtidig bydes der på kaffe og lidt sødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ryd op i roderiet

Viborg Nyt

Adventsudstilling over to gange

Viborg Nyt

Ansvar bliver man bare klogere af

Viborg Nyt

"Fem Fede Dage" på Viborg Gymnasium

Annonce