Annonce
Viborg Nyt

Første Taphede-byggeri i støbeskeen: Vil opføre 260 boliger i ny bydel

Sådan vil første del af den nye bydel Taphede kunne komme til at se ud. Illustration: Erik Arkitekter
Thuesen & Vestergaard ønsker at bygge 260 boliger i Viborgs kommende nye bydel, Taphede.
Annonce

Viborg: Efter planen skal Viborg i de kommende år vokse med et stort, nyt boligområde lige øst for Houlkær - Taphede kaldet. Det burde et forslag til kommuneplantillæg tilbage i september have banet vejen for. Kommuneplantillægget blev dog kaldt tilbage på grund af mangler i miljørapporten, så hele processen er blevet forsinket.

Ikke desto mindre er det første konkrete boligprojekt allerede i støbeskeen, og teknisk udvalg sagde forleden - på forventet efterbevilling - ja til at igangsætte en lokalplan for det konkrete projekt.

Det er Thuesen & Vestergaard, der ønsker at bebygge et område nord for Randersvej lige efter Houlkær. Her ønsker man mulighed for at opføre i alt 260 boliger fordelt på både etagebyggeri i op til fire etager og en blanding af åben-lav og tæt-lav bebyggelse.

Mellem etageboligerne og boligklyngerne planlægger man et rekreativt bånd i øst/vestgående retning, der skaber en overgang mellem de to områder. Mellem boligklyngerne vil bygherren etablere grønne kiler i nord/sydgående retning, der giver kig gennem området og samtidig giver mulighed for rekreative funktioner og regnvandshåndtering.

Længst mod nord vil man udlægge et areal til rekreativt område, hvor den eksisterende sø bevares, og der desuden gives mulighed for etablering af regnvandsbassiner, stier og lignende rekreative funktioner.

Hvis ellers det forsinkede kommuneplantillæg bliver vedtaget som ventet, vil lokalplanforslaget for det beskrevne byggeri kunne sendes i offentlig høring og eventuelt blive endeligt godkendt i første halvdel af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ryd op i roderiet

Viborg Nyt

Adventsudstilling over to gange

Viborg Nyt

Ansvar bliver man bare klogere af

Viborg Nyt

"Fem Fede Dage" på Viborg Gymnasium

Annonce