Annonce
Viborg Nyt

Føtex donerer julemad til Kirkens Korshær i Viborg

Føtex i Gravene sendte igen i år overskudsmad til Kirkens Korshær den 23. december. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Viborg: For fire år siden begyndte Føtex i Vanløse at dele overskudsmad ud til gode formål lillejuleaften. En idé, der siden har bredt sig til resten af landets Føtex-butikker.

Således også i Viborg, hvor man sidste jul kom med på bølgen og samlede overskydende mad sammen den 23. december, så man - i stedet for at smide den ud - sendte den målrettet videre til nogle af dem, der har mest brug for det.

I Viborg bliver maden givet videre til Kirkens Korshær, der modtager en bred varieret af madvarer.

- Det er alt lige fra fars over and og medister til lever. Og der er en god portion. Det kan fylde et par frysere, og det skulle hentes af flere omgange, fortæller slagtermester Henrik Mouritsen og fortsætter:

- Hvis ikke vi gav maden videre, ville det nok være blevet smidt ud. Mad, der ikke fejler andet, end at vi ramte juledagene og derfor måtte skille os af med det.

Det er ikke tilfældigt, at det blev Kirkens Korshær, der nyder godt af ordningen.

- I stedet for bare at dele poser ud, så ved vi, at vi her rammer nogle mennesker, der ikke selv har et køkken. I Kirkens Korshær har de mulighed for at tilberede maden til stedets brugere. Vi er med i en kæde af hjælp, hvor vi giver maden, og frivillige står i køkkenet og får det bedste ud af det, vi kan hjælpe med, siger Henrik Mouritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce