Annonce
Viborg Nyt

Fem genveje til en jul med overskud

Julegaveræset og alt det andet kan forvandle en hyggelig december til årets mest stressede måned. Modelfoto
Julen er en magisk tid på året og fyldt med forventninger om nærvær og hygge. Så vi løber stærkt i julen for at opfylde forventningerne i vores allerede fyldte hverdagsliv - og det kan give bagslag.
Annonce

Viborg: Den gode nyhed er, at du selv har kontrol over, hvad december skal bruges til, og hvor meget du vil presse ind. Nedenfor har jeg samlet mit bud på fem genveje, som er simple og nemme at bruge i hverdagen, så du kan få en jul med overskud.

Stresscoach Karina Riis giver fem gode råd til at få en bedre jul. Pressefoto
Annonce

1) Sig nej

Ja, det er helt enkelt. Eller er det? Siger du nogle gange ja til noget, du overhovedet ikke orker, fordi du er bange for at afvise andre? Lyt i stedet til din mavefornemmelse og drop forklaringer om, hvorfor du ikke kan. Det indbyder blot til diskussion.

Annonce

2) Bed om hjælp

Det er en god egenskab at kunne klare sig selv, men det er aldrig et svaghedstegn at bede om hjælp. Tænk på, hvordan det føles, når du hjælper en god ven: Det føles godt i maven. Så hvis julemaden føles uoverskuelig så foreslå, at alle tager en ret med.

Julegaveræset og alt det andet kan forvandle en hyggelig december til årets mest stressede måned. Modelfoto
Annonce

3) Gå glip af

Tilbuddene om at klippe julehjerter, bage, lave konfekt er uendelige i julemåneden, og på et tidspunkt er både dit og børnenes behov så rigeligt dækket. Mærk efter om du (og børnene) i stedet har brug for en dag i sofaen foran skærmen. Det er helt ok. Husk at købe chips og cola.

Annonce

4) Skyd genvej

Drop perfektionismen og spring over, hvor gærdet er lavest. Køb småkagerne hos bageren, en færdigstegt juleand hos slagteren og lad være med at lægge vasketøj sammen i travle uger. Den eneste, som lægger mærke til forskellen, er dig selv.

Annonce

5) Sig pyt

Enkelte ting skal gøres. Enkelte arrangementer skal du deltage i. Det er dit valg, om du vil betale elregningen i den dyre julemåned, men du er ikke villig til at tage konsekvensen: at strømmen afbrydes. Så tag pyt-knappen i brug og slip irritationen, så det ikke dræner din gode energi.

Kombiner genvejene på din egen måde til en jul i hyggens og nærværets tegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce