Annonce
Viborg Nyt

Feriepenge kan veksles til boligkøb i Viborg

Ahmad Gregersen og Annette Kopp fra Nordea her flankeret af Bent Kohls fra Danbolig Viborg. Pressefoto
Annonce

Viborg: Det kan være fristende at bruge udbetalingen af de indefrosne feriepenge til at forsøde tilværelsen, men for mange førstegangskøbere af en bolig kan feriepengene også være en adgangsbillet til at få foden inden for på boligmarkedet i Viborg Kommune.

- Feriepengene kan være en håndsrækning til at polstre opsparingen inden det første boligkøb og give flere førstegangskøbere adgang til boligmarkedet uden at skulle bruge lige så lang tid på at spare op, siger indehaver Bent Kohls fra danbolig Viborg i en pressemeddelelse.

For at få adgang til boligmarkedet skal opsparingen være stor nok til at dække fem procent af boligens købspris og tinglysningsafgiften på ejendommens skøde. På baggrund af tal fra Boligsiden har Nordea Kredit derfor regnet på, hvor langt feriepengene rækker til udbetalingen på de fem procent.

For at finde ud af, hvor langt feriepengene rækker til det første boligkøb, har Nordea Kredit taget udgangspunkt i to nyuddannede akademikere, som hver især har en månedlig indkomst på 40.000 kroner før skat. Ifølge beregningerne vil de samlet set få udbetalt omkring 37.200 kroner i feriepenge efter skat.

I Viborg Kommune koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter 1.510.000 kroner. Udbetalingen på fem procent svarer til 75.500 kroner, og det betyder, at førstegangskøbere med hjælp fra feriepengene kan nedbringe beløbet til 38.300 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce