Annonce
Viborg Nyt

Fiskepålæg i Bilka blev tastet forkert ind i systemet: Koster en sur smiley

Der er fundet 30 pakker med fiskepålæg i Bilka, som har overskredet sidste anvendelsesdato. Det giver butikken en sur smiley. Arkivfoto: Adam Liebach
Bilka i Viborg går fra en lang periode med elitesmiley til en sur smiley, efter at to slags fiskepålæg havde overskredet sidste anvendelsesdato ved Fødevarestyrelsens kontrol. Varehuschef lover skærpet kontrol i fremtiden.
Annonce

Viborg: Det kommer til at koste 20.000 kroner i bøde og en sur smiley, at Bilka ikke havde fanget to slags fiskepålæg, der var løbet på dato.

"Budget gravad laks" i 160 grams pakker og "Vores røget hellefisk" på 140 gram - i alt 30 pakker fiskepålæg - var dato-overskredet, og det er altså nok til, at Bilka må hænge de nedadpegende mundvige fra Fødevarekontrollen op i butikkens vindue frem for de elitesmileys, der ellers længe har prydet ved indgangen.

At smileyen nu er skiftet, skyldes ifølge varehuschef Claus Frederiksen en menneskelig fejl i Bilkas eget kontrolsystem.

- Vi har normalt en rigtig fornuftig proces til at holde styr på dato, hvor vi taster alle varer ind, så vi altid ved, hvilke der er på vej til at løbe på dato. I dette tilfælde har vi fået tastet en forkert dato ind på de to produkter, så de beklageligvis ikke er kommet ud på vores lister, siger Claus Frederiksen og fortsætter:

- Efterfølgende har vi sat gang i en ny proces, hvor vi også fysisk går de produkter, som har kort holdbarhed, igennem. Pålæg, mejeri og lignende. Derfor burde det heller ikke kunne ske igen, da vi nu har to processer, der kan fange det.

I har længe haft en elitesmiley. Tror du, at det har nogen betydning for jeres butik, at I nu får en sur smiley?

- Det håber jeg ikke, at det har. Vi er meget seriøse omkring fødevaresikkerhed, og vi arbejder konsekvent med det her. Men vi er en stor butik, og vi har mange varenumre, og vi kan konstatere, at der er sket en menneskelig fejl i de her to tilfælde, og det er selvfølgelig rigtig skidt, siger Claus Frederiksen.


Vi har normalt en rigtig fornuftig proces til at holde styr på dato, hvor vi taster alle varer ind, så vi altid ved, hvilke der er på vej til at løbe på dato. I dette tilfælde har vi fået tastet en forkert dato ind på de to produkter. Så de er beklageligvis ikke komme ud på vores lister

Claus Frederiksen, varehuschef Bilka
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce