Annonce
Viborg Nyt

Flertallet begraver deres døde kæledyr i baghaven

Et flertal af danskerne begraver deres kæledyr i baghaven. Modelfoto: Scanpix
Er du boligejer, er det ikke utænkeligt, at du bor ved siden af en gravplads eller to.
Annonce

Danmark: Syv ud af ti af de adspurgte brugere af Boligsidens svarer i en ny afstemning, at de har begravet deres kæledyr i haven, og det gælder alle typer af kæledyr såsom fugle eller hamster, kanin eller en kat samt hunde. To procent af de adspurgte har ikke selv begravet et kæledyr, men i stedet har fundet rester af nedgravede dyr i deres have.

- Det overraskende er, at syv ud af 10 vælger haven som gravsted, for der er også flere andre måder at komme af med døde kæledyr på, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Årsagen er sandsynligvis, at kæledyr i dag anses som en del af familien. Mange har derfor ikke lyst til at efterlade dyrets døde krop ved dyrlægen, men tager det med hjem i stedet.

Annonce

Kæledyrets sidste hvilested

Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen har sammen lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig, når du pludselig står med et dødt kæledyr. Når der er tale om et mindre dyr, også kaldet et selskabsdyr, må du gerne begrave det i din have, så længe der er tale om sjældne eller enkeltstående tilfælde.

Du skal dog være opmærksom på at få gravet hullet dybt nok. Det skal typisk være 0,5-1 meter dybt, så andre dyr ikke umiddelbart kan grave det op igen. Og du skal søge om tilladelse hos kommunen, hvis der er tale om et større kæledyr, som skal begraves i nærheden af en drikkevandsboring.

Alternativt kan dyrlægen også tage sig af det døde dyr. Det kan blive begravet på en dyregravplads. Det kan brændes på et dyrekrematorium, hvorefter du kan få asken med hjem, dyret kan skaffes af vejen som almindeligt affald, og endelig kan man også få kremeret dyret for derefter få asken smeltet ind i et smykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce