Annonce
Viborg Nyt

Flunkerne, fuglene og campingtur i baghaven

Annonce

Klumme: Kan du finde spøgelses-flunken, trolde-flunken, oste-flunken, dinosaur-flunken eller prinsesse-flunken?

Børnebiblioteket i Viborg inviterer traditionen tro atter på flunkejagt i sommerferien – og flunkerne har helt sikkert gemt sig endnu bedre og endnu mere opfindsomt end nogen sinde.

Alle børn kender flunkerne. Det er nogle små, drillesyge væsner, som er hovedpersoner i en række meget populære børnebøger. Her leder børnene på tværs af alder efter forsvundne flunker på store fantasifulde billeder med tusindvis af små detaljer.
For 15 år siden kom de så ud af bøgerne og viste sig for første gang på Viborg Bibliotek. De landede med deres rumskib, kravlede ud og gemte sig rundt omkring mellem hylderne.

Børnenes opgave var så at prøve at finde dem. Det blev en stor succes. Børnene var vilde med at finde flunker og lykkedes det, gik de glade hjem med en farvestrålende flunkebadge på sommertøjet.

Siden har flunkejagten været en lille, men vigtig del af mange børns sommerprogram med mellem 1500 og 2000 deltagere hvert år – og der kommer med garanti også mange i år. Så er vejret til indeaktivitet, så tag en tur på Viborg Bibliotek.

En anden børne- og familieaktivitet er en tur i Latinerhaven i Viborg. Her kan du også møde en spændende kreation af tidligere børnebibliotekar Erik Kirkegaard (Erik står i øvrigt også bag opfindelsen af flunkejagten). Han har udformet en hel fugleskov inde i det, man kalder "Rektors Lysthus" i bunden af Latinerhaven. Her kan man også gennemføre en lille konkurrence, og selv om det er et lille event, er Erik blevet bestormet med besvarelser, så de små kulturelle oplevelser, og særligt de skæve, har vist deres ret.

Flunkejagten fortsætter til den 16.august, mens udstillingen Fuglenes have er forlænget til den 9. august.

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce

Noget helt andet

Viborgegnen byder på mange kulturelle oplevelser – og nu sommeren er på vej med solskin, vil jeg anbefale en badetur ved Hald Sø eller de mange andre søer i kommunen. Eller ude ved Hjarbæk Fjord – men pas på algerne. Og vil du på camping eller overnatte i telt, så har Danmark fået en ny mulighed hvor private borgere åbner deres haver, og så kan man slå sit telt op på en privat grund. Du kan finde haverne via Facebook.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitets-apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg Kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce