Annonce
Viborg Nyt

Flyttet i nye lokaler: Diana hjælper børn i alle aldre via sansemotorik

Diana Lyngsø Pedersen driver Sanse Motorik i Viborg, som ved årskiftet er flyttet i nye lokaler. Foto: Morten Dueholm
Når corona-tiderne er bag os igen, kan man igen give Diana Lyngsø Pedersen et besøg med sit barn - og så kan man gøre det i større og lysere lokaler på Brøndumsvej i Viborg.
Annonce

Viborg: I over seks år har "Sanse Motorik - Det bedste til dit barn" i Viborg tilbudt hjælp til børn, der er udfordret mere end gennemsnittet, som behandler Diana Lyngsø Pedersen beskriver det.

Hun har selv stået i spidsen for Viborg-afdelingen i fire år fra lokalet på hjørnet af Dumpen og Toldbodgade. Lokaler, der siden nytår er skiftet ud med nogle større og lysere af slagsen på Brøndumsvej 19, hvor der i tillæg er fire parkeringspladser dedikeret til Sanse Motorik.

- Det har været en udfordring med parkering fra Fischers Plads, og jeg stod også med en vandskade sidste år. Det ene med det andet fik mig til at tænke, at jeg skulle kigge mig om efter noget nyt. Og så dumpede muligheden for Brøndumsvej ned, fortæller Diana Lyngsø Pedersen.

De nye lokaler var også tiltrængt, da hun har rigeligt med børn, der har brug for hjælp. På landsplan er Sanse Motorik på vej med den 10. afdeling, og på Brøndumsvej i Viborg er kalenderen godt fyldt op.

- Vi får børn ind i alle aldre og med alle mulige forskellige udfordringer. Der er kerneområder som usikker motorik, med usikkerhed i bevægelsesmønstre og en skæv motorisk udvikling i de første år eller sproglige vanskeligheder, siger Diana Lyngsø Pedersen og uddyber:

- Det kan være børn, der har svært ved at sidde stille eller har for meget fart på, og som måske har en diagnose. Børn, der har koncentrationsbesvær, som særligt bliver en udfordring i skolealderen. Og så kan det være børn, som er socialt udfordret og har svært ved at indgå i social kontekst med andre børn. Andre har svært ved berøring - at få et kram eller få solcreme smurt på.

En nylig undersøgelse foretaget af Statens Institut for Folkesundhed viste, at der i snit er ét barn i hver 0. klasse, der har motoriske vanskeligheder. Her blev det også beskrevet, at udfordringerne både kan ses i form af motoriske vanskeligheder, indlæringsevner og sociale problemer.

Det er børn i alle aldre fra 0 til 18 år, der kan have glæde af sansemotorik, hvis de er særligt udfordrede. Foto: Morten Dueholm
Det er i disse lokaler på Brøndumsvej, at Diana Lyngsø Pedersen er flyttet ind. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Annonce