Annonce
Rundt om Viborg

Flyvestationen: Militærfolk møder "inden for hegnet" igen

Luftovervågningstjenesten på Flyvestation Karup har hele tiden været bemandet. Men nu er mange af de øvrige soldater og andre ansatte også tilbage på stationen. Arkivfoto: Claus Fisker Ritzau/Scanpix
Der er atter kommet masser af liv på Flyvestation Karup, men garnisonskommandanten regner med, at der går nogle uger, før alle 3500 medarbejdere kan møde ind igen.
Annonce

Karup: Lige som andre offentligt ansatte vest for Storebælt kan medarbejderne på Flyvestation Karup nu vende fysisk tilbage til deres arbejdsplads. Og det er de gradvist i gang med, oplyser oberst Palle N. Mikkelsen, der er chef for enheden Operations Support Wing og desuden garnisonkommandant for hele Flyvestation Karup, hvor hele 18 forskellige myndigheder har hjemme.

Knap 3500 mennesker er arbejdsmæssigt knyttet til flyvestationen. Hovedparten har som de fleste andre offentligt ansatte - minus pleje- og omsorgsområder - været hjemsendte eller hjemmearbejdende fra midten af marts og frem til midt i denne uge.

Oberst Palle N. Mikkelsen, garnisonskommandant på Flyvestation Karup, vurderer, at langt de fleste af cirka 3500 ansatte er tilbage på stationen inden for de næste få uger. Arkivfoto Bjarne Luthcke/Ritzau Scanpix
Annonce

"New normal"

Nu er der igen kommet liv i de mange bygninger og det store område, som Flyvestation Karup dækker. Men det fordrer en række tilpasningstiltag at kunne åbne fuldt igen, og derfor vurderer Palle N. Mikkelsen, at der vil gå nogle uger, før næsten alle kan møde ind som sædvanligt igen. Blandt andet skal der gøres rent over det meste og måles afstande mellem skriveborde.

I næste uge regner han med, at cirka halvdelen vil være tilstede - og ugen efter måske tre ud af fire.

- Det var lidt af en overraskelse for os, at vi allerede nu blev en del af genåbningen, så der er en del at forberede, når vi stadig skal gøre ekstra rent og stadig holde afstand - eksempelvis i forbindelse med kørsel og undervisning, siger garnisonskommandanten.

Han ser også for sig, at alt ikke bliver helt ved det gamle igen. At der bliver en "new normal" efter coronakrisen, så det bliver mere almindeligt at arbejde hjemmefra og at holde flere møder, hvor man ikke fysisk er sammen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce