Annonce
Viborg Nyt

For Mette giver friluftsferien den ultimative frihed

Mette Krebs i midten - sammen med datteren Stephanie og sønnen Martin - på en af deres mange ture sammen ude i det fri. Privatfoto
Mette Krebs og hendes børn er flittige brugere af muligheden for at sove i den fri natur. Der er en ganske gribende historie bag valget om at overnatte under åben himmel.
Annonce

Viborg: "Hvis du og din familie har overnattet ude i det fri, vil jeg rigtig gerne høre fra jer."

Sådan skrev undertegnede på siden ”Vores Viborg” på Facebook, og jeg fandt hurtigt ud af, at det var der mange, der gerne ville fortælle om.

Blandt andet Mette Krebs, der svarede: "Det gør jeg sammen med mine voksne børn så ofte, det kan lade sig gøre".

At det lige blev Mette, jeg herefter kontaktede, var ganske tilfældigt - men der skulle vise sig at være en stærk historie bag Mette Krebs og børnenes ture i det fri.

For tre år siden fik både Mette og hendes mand konstateret kræft med bare en måneds mellemrum. Og få måneder senere mistede Mette sin mand til sygdommen.

- Han fik mig til at love ham, at jeg ville gøre noget aktivt for at komme ud, og ikke bare gå og være ked af det derhjemme, fortæller 51-årige Mette Krebs om en del af baggrunden for at komme ud i naturen.


Det er den ultimative frihed. Men er ikke bundet til at skulle tjekke ind og ud, og hvis vejret er træls, kører vi bare videre. Regner det for voldsomt, kan vi sove i bilen

Mette Krebs


En anden grund til ferieformen er Mette Krebs søn, Martin på 29 år, der bor hos Mette og er autist.

- Martin har det ikke godt med at bo med andre, så hvis vi skulle ud, måtte vi gøre det på en anden måde end hotel eller campingpladser. Han ville gerne ud at se bunkerne på vestkysten, og så blev løsningen, at vi overnattede, hvor man gerne måtte slå sit telt op, fortæller Mette Krebs.

Det viste sig at være den perfekte ferieform for de to.

- Det er den ultimative frihed. Men er ikke bundet til at skulle tjekke ind og ud, og hvis vejret er træls, kører vi bare videre. Regner det for voldsomt, kan vi sove i bilen, siger Mette Krebs og fortsætter:

- Vi tjekker simpelthen ud af samfundet for en stund. Det er så primitivt, som det kan være, men det er eddermame hyggeligt. Jeg har lavet simreretter på forhånd, som er frosset ned, og så er det lige til at varme op på vores lille gasblus.

Annonce

Skaber minder sammen

Det er ikke kun Mette Krebs og sønnen Martin, der tager sammen på telt- eller sheltertur.

I Rødkærsbro bor Mettes 30-årige datter, Stephanie, sammen med sin kæreste - og hun tager også gerne med på tur.

- Når hun lige kan, og kæresten skal have lidt alenetid, så tager hun også gerne med. Det skaber nogle minder, der binder os sammen. Det er noget, vi har lært at gøre, da kræft kom ind i vores liv. Så det gør vi meget ud af, siger Mette Krebs, der har rejst store dele af Danmark rundt på denne måde – samt Tyskland og Norge.

- Vi har været hele Jylland rundt efterhånden, samt det meste af Møn og på Nordsjælland. Det handler om, at vi finder ud af, hvad vi kunne tænke os at se. Det kunne eksempelvis være min søns interesse for bunkers, der bestemmer destinationen. Det har også taget os på ture til Norge og Tyskland, fortæller Mette Krebs.

Her er der også gode muligheder for at sove i det fri.

- Der er friteltning i alle norske skove, så længe man følger reglerne. Tyskland må jeg helt ærligt indrømme, at jeg ikke kender reglerne, men der er store skove i Tyskland, og vi har ikke oplevet udfordringer med at sove der, fortæller Mette Krebs.

Annonce

Helst i telt

Både shelters og telt kan huse familien, når turen går ud i det fri. Men med erfaringen for friluftslivet har familien fundet en favorit.

- Telt fungerer bedst for os, for vi kan godt blive forstyrret af andre, når man sover i shelter. Og i disse corona-tider ved man jo heller ikke, hvem der lige har boet der før dig. Man kan ikke lige spritte et shelter af, siger Mette Krebs med et smil.

I stedet sover de i hver deres telt, og her har sønnen Martin fundet sin egen ordning.

- Han kom en dag med nogle små hængelåse, som han gerne ville have spændt på lynlåsen til teltet. Jeg blev lidt paf, da han kom med låsene, men det er jo netop en måde for ham at føle sig sikker på, når vi er uden for hjemmet, slutter Mette Krebs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce