Annonce
Viborg Nyt

Krav om corona-pas giver udfordringer: Sådan håndterer de lokale fitnesscentre genåbningen

Nu kan man igen træne i sit fitnesscenter - men det kræver, at man kan vise corona-pas. Billedet er fra før corona. Arkivfoto: Scanpix
Torsdag måtte fitnesscentrene igen åbne for motionister, men det er ganske forskelligt, hvordan centrene griber åbningen an.

Viborg: Nogle er store, og nogle er små - nogle er private, og nogle er foreningsbaseret.

Fitnesscentrene, hvor rigtig mange ynder at lægge deres ugentlige eller måske endda daglige motion, måtte torsdag åbne igen. Men det er ganske forskelligt, hvordan centrene griber det an i forhold til de nye retningslinjer med krav om tjek for corona-pas.

Det betyder nemlig, at der skal være bemanding på i centrene, som ellers har kørt med nøglekort, hvor brugerne bare selv kunne lukke sig ind. Den ordning kan ikke bruges, når der skal pas-tjekkes.

Annonce

Indskrænket åbnings

Hos Loop Fitness, der har afdelinger i Viborg på Randersvej og Falkevej, har man valgt at skære ned på den daglige åbning til den tid, hvor centrene normalvis har haft flest gæster. Derfor har de to afdelinger i Viborg åbnet mandag til torsdag 7-19, fredag 7-17 og weekend 8-12.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan have åbent, som vi plejer, men i bund og grund er vi bare glade for, at vi må åbne, siger Sara Barrett Danielsen, der er centerleder i Loop på Randersvej.

Sara Barrett Danielsen er klar til at åbne Loop i Overlund - men først fra i morgen, fredag. Privatfoto

Hun oplyser videre, at Loop Fitness venter til fredag klokken syv med at åbne.

- Så har vi lige en dag mere til at gøre det hele klar, så vores gæster får den bedst mulige oplevelse fra start. Man skal jo komme med et corona-pas, men vi ser det ikke som en stor udfordring, og jeg tænker faktisk, at det her er en okay løsning, lyder det fra Sara Barrett Danielsen.

Loop har i nedlukningen stoppet med at trække kontingent fra sine medlemmer, og det er også muligt at holde sit medlemskab på pause efter genåbningen.

- Hvis nogle er utrygge, er de meget velkomne til at sætte medlemskabet på pause. Vi gør alt, hvad vi kan for at give en tryg oplevelse.

Annonce

500 ekstra hyret ind

Fitness World har også to afdelinger i Viborg - henholdsvis på Slagterivej og Farvervej.

Her holder man i alle kædens 180 afdelinger åbent, som man plejede at gøre, inden corona-nedlukningen satte ind. Det vil sige, at medlemmer kan træne fra klokken 5 til 24 alle ugens dage.

For at holde fast i den samme åbningstid har Fitness World måttet hyre cirka 500 vikarer ind til den skare af omkring 5000 nuværende ansatte, så kæden altid har bemanding på og kan tjekke corona-pas.

- Krav om corona-pas og bemanding er fortsat en byrde for os, men vi vil hellere åbne centre end holde dem lukket. Vi driver en forretning, og det kan vi ikke gøre ved at blive ved at være lukket ned, siger direktør i Fitness World, Morten Bentzen til Finans.

Han henviser også til, at man i England har set et stort rykind i fitnesscentrene, da de for nogle uger siden åbnede deres træningslokaler.

Annonce

Frustreret centerleder

Ud over de private aktører på fitnessmarkedet er der rigtig mange forenings-fitnesscentre rundt i kommunen – blandt andet hos Stoholm Fritids- og kulturcenter, hvor centerleder Claus Navntoft-Pedersen er dybt frustreret over praktikken i den nye ordning.

- Det er noget bøvl, og det er uanstændigt på den måde at gøre os til corona-politi. Samtidig er det en ekstra udgift for os at skulle sørge for bemanding. Vi er jo tvunget til at have en i huset til at tjekke pas, hvis folk skal have muligheden for at træne, siger Claus Navntoft-Pedersen.

Claus Navntoft-Pedersen er træt af, at man skal hive ekstra mandskab ind til at tjekke corona-pas i Stoholm. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Det ændrer dog ikke på, at fitnesscentret i Stoholm åbnede torsdag - og man vil gøre, hvad man kan for at tilbyde sine medlemmer muligheden for at komme ind og træne.

- Vi vil have åbent. Det er vi nødt til, for folk vil gerne træne, og vi vil give dem muligheden for det. Det er bare ærgerligt, at det er forbundet med en ekstra udgift for os, lyder det fra centerlederen.

I går blev det meldt ud fra Danmarks Idrætsforbund, at man håber, at de lokale foreninger skal tage stikprøver frem for at kontrollere alle.

- Og det er lige det, vi håber på kommer til at ske. Men som det ser ud nu, så skal vi have bemanding på, siger Claus Navntoft-Pedersen, der endnu ikke tør sætte åbningstid på fitnesscentret i Stoholm endnu.

- Nej, vi skal lige vurdere på, hvornår der kommer flest folk i løbet af dagen og så se, hvad der sker med udviklingen politisk. Det er før gået hurtigt med at ændre ting.


Det er noget bøvl, og det er uanstændigt på den måde at gøre os til corona-politi. Samtidig er det en ekstra udgift for os at skulle sørge for bemanding. Vi er jo tvunget til at have en i huset til at tjekke pas, hvis folk skal have muligheden for at træne.

Claus Navntoft-Pedersen, Stoholm Fritids- og Kulturcenter
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Fire lokale projekter får støtte fra LAG Skive-Viborg

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Hvem møder dine børn på nettet?

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sur smiley: Pizzeria snød på vægten, og rengøringen haltede

Viborg Nyt

Viborg Museum åbner dørene i den gamle landsretsbygning: Hør planer og status for det ny museum

Viborg Nyt

Vinger over Viborg 2021

Viborg Nyt

EM-succes giver logistiske problemer: Storskærm bliver formentlig flyttet

Viborg Nyt

Klumme: Tålmodighed og struktur

Viborg Nyt

Trods mindre tilskud end ønsket: Viborg skal være julebyen

Viborg Nyt

Salt, sprød eller sød tand? Vi guider dig gennem Snapstings madboder

Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Viborg Nyt

Hundredvis 'vendte tilbage til livet' til 80’er-nostalgi på Nytorv

Viborg Nyt

Klumme: To slags pas giver børn og unge adgang til masser af oplevelser

Viborg Nyt

Legater til tvillinger fra Viborg Katedralskole

Viborg Nyt

3300 har hørt far Anton råbe: "E….mil"

Viborg Nyt

Klumme: Hyldest til kvindelige former

Viborg Nyt

Afghanske vikinger afløser italiener på Gl. Skivevej

Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Klumme: Bør livsstilsmedicin være en større del af vores sundhedsvæsen?

Viborg Nyt

Træt af bøffer? Læg disse fisk på grillen

Viborg Nyt

Tredjeplads til Viborg-dansere

Viborg Nyt

Snapsting tyvstarter med EM-bold på storskærm

Viborg Nyt

Fra mobilt sæbesalg over webshop til fysisk butik: By Frey er åbnet i Viborgs gågade

Viborg Nyt

Håber på folks forståelse: Maksimalt 500 ad gangen på Nytorv

Annonce