Annonce
Viborg Nyt

Grib skovlen: Nu kan du igen få bland selv-slik i Viborg

Flere viborgensiske supermarkeder åbner for salg af bland selv-slik inden længe. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017
Nu varer det ikke længe, før du igen kan blande alle dine favoritter i én pose. Bland selv-slikket er på vej tilbage til Viborgs supermarkeder, og nogle steder vil det allerede i denne weekend være muligt at sætte skovlen i de søde sager.
Annonce

Viborg: Bland selv-slikket er på vej tilbage i de viborgensiske supermarkeder, efter at størstedelen af dem valgte at lukke ned for salget af frygt for corona-smitte tilbage i marts.

Det har aldrig været påbudt butikkerne at holde igen med bland selv-slikket, og det er heller ikke fordi, at slikket kan bære corona-smitte videre. Problemet har været, at kunderne kan komme til at stå tæt, når godteposerne blandes, men det har Meny i Sct. Mathias Centret fundet en løsning på.

Allerede nu er butikkens ansatte ved at gøre de sukkersøde standere klar, og købmand Lasse Lauritsen forventer, at han senest lørdag vil lade sliksultne viborgensere stikke skovlen i de søde sager.

- Men vi har selvfølgelig nogle regler omkring, hvor mange der må være i området. Vi har besluttet, at der maksimalt må stå én familie ad gangen og blande slik. Nu har vi så to sider med bland selv-slik, så der kan være to familier i gang på én gang. Og så prøver vi at holde øje med, om det fungerer, fortæller Lasse Lauritsen.

Hos Løvbjerg i Overlund meddeler købmand Karsten Poulsen, at han genåbner bland selv-salget op til næste weekend, mens varehuschef i Bilka, Claus Frederiksen, endnu ikke kan sige, hvornår viborgenserne atter kan blande fredags-mixet på Holstebrovej.

- Lige nu venter vi grundet et forsigtighedsprincip, forklarer Claus Frederiksen.

Sådan så bland selv-slikket ud i Meny midt i marts - inden kæden lukkede helt ned for salget. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Forventer ikke lange køer

Alle tre butikker kan melde om et klart øget salg af poseslik - såsom Haribo og Malaco - og i Meny forventer købmand Lasse Lauritsen ikke, at alle kunderne endnu er helt klar til at benytte sig af bland selv-muligheden.

- Salget af poseslik er eksploderet helt vildt. Jeg har ikke tallene, men min mavefornemmelse siger mig, at det i hvert fald er fordoblet, fortæller købmanden, som altså vurderer, at kunderne vil holde fast i poserne lidt endnu.

- Jeg forventer absolut ikke et stormløb mod bland selv-slikken. Folk kommer ikke til at stå i kø for at blande slik. Det tror jeg ikke, at nogen forventer. Jeg tror derimod på, at det gode posesalg fortsætter, da folk er mest trygge ved det lige nu.

Købmanden lover dog, at han senest lørdag er helt klar til at lindre viborgensernes bland selv-abstinenser.

- Jeg tror ikke, at vi når at få det klar fredag aften, men lørdag er vi helt og aldeles på plads, lyder løftet.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce