Annonce
Viborg Nyt

Guide: Undgå at skiferien bliver en dyr fornøjelse

I årets første måneder holder mange midtjyder lidt vinterferie, og en del glæder sig allerede nu til en skitur nord- eller sydpå. GF Forsikring peger på fire nødvendige forsikringer til skiferien. PR-foto
En god rejseforsikring er uundværlig, men faktisk ikke tilstrækkelig, lyder det fra GF Forsikring på Viborgegnen.
Annonce

Viborg: I årets første måneder holder mange danskere vinterferie, og en del glæder sig allerede nu til en skitur nordpå eller sydpå. GF Forsikring peger på fire nødvendige forsikringer til skiferien, lyder det i en pressemeddelelse fra GF Forsikring.

LÆS OGSÅ - Da helikopteren kom, indså Allan, at der skulle mere end plaster og forbinding til

De fleste danskere har efterhånden fundet ud af, at en rejseforsikring er nødvendig, hvis de ikke selv skal til lommerne og betale for eventuel sygetransport hjem til Danmark. SOS International, der assisterer tilskadekomne danskere i udlandet, modtog sidste vintersæson en stribe henvendelser på grund af fysiske skader. Så der er med andre ord god grund til at have styr på rejseforsikringen, men alt er dog ikke i skønneste orden alene med en rejseforsikring.

- Rejseforsikringen dækker de omkostninger der er forbundet med transport og hospitalsindlæggelse for dig selv. Men kommer du til at skade andre på bakken, så er det din ansvarsforsikring, der er en del af indboforsikringen, som du får brug for, fortæller Stig Lindenstrøm fra GF Forsikring i Viborg.

Annonce

Potentiel kæmperegning

Ansvarsforsikringen, som er en del af indboforsikringen, kommer i spil i de tilfælde, hvor ens skiulykke ikke bare er solo, men også involverer andre. Ramler man sammen med andre skiløbere på pisten, og skader dem eller deres udstyr, så kan man nemlig blive gjort erstatningsansvarlig.

LÆS OGSÅ - Børn på ski: Sådan undgår man ulykker

Det betyder, at mange - og især unge - på skiferie risikerer at få en kæmpe regning med hjem som souvenir, hvis de ikke har en ansvarsforsikring til at dække erstatningskravet.

Annonce

Disse fire forsikringer har du brug for

De her fire forsikringer har du som minimum brug for på skiferien:

1) Rejseforsikring: Dækker lægehjælp og indlæggelse, hvis du bliver syg og kommer til skade, herunder også eventuel brugerbetaling i det EU-land, du er rejst til. Tjek to vigtige ting inden afrejse: Dækker din rejseforsikring det land du tager til? Og dækker rejseforsikringen overhovedet skader i forbindelse med skiløb? Tilføj eventuelt afbestillingsforsikring til rejseforsikringen, og du kan sige nej tak til den afbestillingsforsikring, som mange rejsearrangører tilbyder, og eventuelt også dækning af ødelagte rejsedøgn, hvis du kommer til skade og ikke kan deltage i de planlagte skiaktiviteter.

2) Indboforsikring: Bliver dine ski eller dit board stjålet, så kan indboforsikringen dække. Det gælder både eget og lejet skiudstyr. Bliver dit skiudstyr derimod skadet, så afhænger dækning ofte af, hvilke ekstra tilvalg du har i tilføjelse til indboforsikringen.

3) Ansvarsforsikring: Er for det meste indeholdt i indboforsikringen og dækker, hvis du skader andre personer eller andre personers ting, og der bliver rejst et erstatningskrav mod dig.

4) Ulykkesforsikring: En skiskade kan give varige men og behov for genoptræning hos fysioterapeut eller kiropraktor, når du kommer hjem, og der kan i så fald være hjælp at hente i ulykkesforsikringen. GF’s nyeste ulykkesforsikring er kåret som Bedst i test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce